Directorul general interimar al Renault, Clotilde Delbos, a declarat ca producatorul auto francez nu exclude retragerea unor produse sau iesirea de pe unele piete, ca parte a procesului de revizuire a obiectivelor pe termen mediu, transmite Reuters, scrie Agerpres.

"Vom evita daca vom putea, dar va trebui sa ne punem intrebarea...putem doar sa ne mentinem aceeasi strategie? Nu cred asta. Piata se schimba, trebuie sa ne adaptam", a declarat Clotilde Delbos la o conferinta.

Luna trecuta, Renault a facut aluzie la o potentiala diminuare a dividendelor, dupa ce a redus perspectivele privind vanzarile si profiturile din cauza evolutiilor de pe pietele auto globale.

Producatorul auto francez se asteapta la o scadere a cererii pe plan global cu 4% anul acesta, fata de un declin de 3% previzionat anterior. Renault i-a socat pe investitori in octombrie cand a emis un avertisment de profit si a anuntat ca anul acesta fluxul de numerar ar putea sa nu fie pozitiv.

"Vom face o revizuire exacta a situatiei noastre in ceea ce priveste rezultatele financiare si generarea fluxului de numerar la finalul anului. Apoi vom convoca Consiliul de Administratie pentru a decide care va fi politica de dividende adecvata", a afirmat directorul interimar Clotilde Delbos.

Citeste si:
30 de ani de la Revolutie, 10 ani irositi pentru ca "Nu vindem tara"
30 de ani de la Revolutie, 10...

In urmatoarele luni, vor fi revizuite toate aspectele afacerii - inclusiv participarea Renault la Marele Premiu de Formula 1, a adaugat oficialul.

Renault nu a mai redus dividendele din 2011.

Pe piata din Romania, grupul Renault a vandut in primele noua luni ale acestui an 52.871 de vehicule, ceea ce plaseaza Romania pe locul 15 in clasamentul celor mai importante piete pentru grupul francez.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Citeste si:
Infografic: Europenii prefera masinile electrificate germane
Infografic:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Romania a fost a doua cea mai dinamica piata auto din UE in 2019
Setari Cookie-uri