Tanczos Barna, Ministrul Mediului atrage atenția că în România, numărul de mașini second-hand înmatriculate este semnificativ mai mare decât cel al autoturismelor noi, În ciuda investițiilor în Rabla Clasic și Rabla Plus. În acest context, ministrul sublinează faptul că anumite taxe ar putea fi majorate, pentru ca șoselele din România să aibă din ce în ce mai puține mașini poluante.

Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.

De aceea propun şi colegilor mei din coaliţie să avem în balanţă cele două măsuri: de stimul pentru maşinile noi şi de descurajare. Descurajarea se face ori prin majorare de taxe, ori prin taxă nouă. Guvernul a spus că nu vom introduce taxe noi, rămâne varianta ca anumite taxe existente, în cazul maşinilor vechi şi foarte poluatoare, să fie majorate”, a declarat Tanczos Barna, Ministrul Mediului, potrivit Digi24.

Tanczos Barna, ministrul MediuluiTanczos Barna, ministrul Mediului. Foto: Agerpres

Guvernul ar putea crește plafonul până la care pot fi impuse taxele locale pentru autovehicule poluante, a mai adăugat Ministrul. Cu toate acestea, demersul necesită o atenție sporită pentru persoanele care nu au posibilitatea financiară de a-și cumpără singuri o mașină mai scumpă și implicit nepoluantă. Aceste categorii necesită sprijin în continuare din partea statului.

Analistul Iancu Guda este de părere că „ideea de a crește taxele nu e neapărat o problemă, dacă stimulezi un comportament sănătos pentru mediu”.

Statul român ar trebui să susţină cu o anumită sumă predarea maşinilor mai vechi de 15 ani, iar în paralel beneficiarii să se angajeze că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula autovehicule la fel de vechi şi că vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini noi mai puţin poluante, a declarat în urmă cu câteva săptămâni Ministrul Mediului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri