Nissan Motor Co. a anuntat ca de la inceputul anului 2008 va produce si in Japonia automobilul Qashqai, construit in prezent numai in Marea Britanie
Nissan, al treilea producator de automobile din Japonia, construieste modelul Qashqai, de clasa medie, la fabrica din orasul britanic Sunderland. Aceasta unitate de productie a lucrat cu un schimb suplimentar pentru a putea face fata cererii mari pentru Qashqai pe piata europeana si cea japoneza.

Oficialii companiei au spus ca Nissan va investi circa 14,7 milioane euro in fabrica de la Kyushu, Japonia, pentru a pregati productia modelului, care va fi vandut sub numele Dualis. Productia anuala va ajunge la 24.000 de unitati, potrivit NewsIn.

Nissan Qashqai este un automobil de clasa medie a carui productie a inceput pe 5 decembrie 2006, la uzina din orasul britanic Sunderland. Qashqai poarta numele unui trib nomadic din Iran, insa pe unele piete va fi comercializat sub un alt nume.

Nissan isi propusese initial sa produca 130.000 de unitati Qashqai anual, insa vanzarile peste asteptari au determinat constructorul britanic sa ia in calcul marirea productiei anuale cu 37.000 de unitati. Nissan a lansat modelul in cateva tari din Occident, in februarie, iar in Romania a intrat in aprilie.

Nissan a investit, pentru constructia Qashqai, 322 milioane euro la uzina de la Sunderland care mai produce modelele Micra, Primera, Micra CC si Note, iar la finalul lui 2007 capacitatea totala de productie a uzinei va ajunge la 400.000 de masini.

Qashqai a fost proiectat ca o masina de familie cu atribute de automobil de teren. Cu lungimea totala de 4,31 metri, se incadreaza, in gama Nissan, intre Almera si X-Trail. Ca dimenisuni, Qashqai se apropie de Renault Scenic, Seat Altea, Hyundai Tucson si Kia Sportage.

Modelul este oferit pe piata europeana in patru variante de motorizare: doua pe benzina si doua diesel, cu puteri cuprinse intre 106 si 150 de cai. Versiunea cu motor diesel si 150 de cai putere a inceput sa fie construita din a doua jumatate a lunii aprilie.

Vanzarile marcii Nissan in Romania in primele sapte luni au scazut cu 4%, pana la 1.458 de unitati, comparativ cu perioada similara din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri