General Motors vrea ca pe termen lung sa cumpere anual componente auto in valoare de 800 milioane euro de pe piata romaneasca, de peste sase ori mai mult decat in prezent, a spus la Salonul Auto Bucuresti, directorul executiv General Motors pe Europa Centrala si de Est, Chris Lacey.
Chris Lacey a spus ca, anul acesta, General Motors (GM) va cumpara de pe piata romaneasca diferite componente auto in valoare de 125 - 130 milioane euro, componente pe care le va utiliza pentru productia de automobile la fabricile sale din lume. Oficialul a adaugat, citat de NewsIn, ca valoarea va creste la anul, iar peste doi ani va ajunge la 300 milioane euro, in timp ce scopul pe termen lung este ca GM sa ajunga sa cumpere anual componente in valoare de 800 milioane euro, de pe piata noastra.

General Motors cumpara diverse componente, de la cablaje, pana la materiale din plastic, si a ales Romania, pentru ca produsele sunt de calitate si vin la preturi bune.

Lacey a mai precizat ca zvonurile despre o eventuala fabrica de automobile la Cluj sunt neintemeiate si a adaugat ca GM s-a retras din cursa pentru Daewoo Craiova, deoarece, riscurile si incertitudinile ar fi depasit eventualele beneficii pe care constructorul le-ar fi avut.

Directorul executiv pentru Europa Centrala si de Est a mai spus ca anul acesta, General Motors va mai deschide in Romania zece noi dealeri pentru Opel si Chevrolet, astfel ca numarul total al reprezentantelor de vanzari va ajunge la 35.

Pe teremen lung, General Motors spera sa ajunga sa detina 15% din piata auto romaneasca, in timp ce anul acesta estimeaza ca va incheia cu 12%, a mai spus Lacey.

Tinta de vanzari pe anul acesta a General Motors este de 31.000 de unitati (Opel si Chevrolet). GM Romania a vandut, anul trecut, 19.243 de automobile, cu 81% mai mult decat cele 10.641 comercializate in 2005.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri