Indienii de la Tata, favoriti pentru Jaguar si Land Rover

Producatorul american de automobile, Ford, va anunta joi ca firma indiana Tata Motors este candidatul preferat pentru achizitia marcilor sale europene, Jaguar si Land Rover, potrivit unei surse avizate, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Ford va oferi mai multe detalii in ceea ce priveste procesul de preluare", a declarat sursa, adaugand ca firma americana va afirma ca Tata Motors a devansat celelalte companii rivale in cursa de preluare a marcilor Jaguar si Land Rover.

Sursa a spus ca producatorul american nu a luat deocamdata o decizie finala in ceea ce priveste cumparatorul.

Grupul Ford a explorat posibilitatea vanzarii marcilor Land Rover si Jaguar incepand cu luna iunie, continuandu-si strategia globala de restructurare la nivel mondial. Compania a vandut bradul Aston Martin in luna martie 2007.

Printre potentiali cumparatori se numara companiile One Equity Partners, Ripplewood, Terra Firma si TPG, precum si producatorul indian Tata Motors.

Constructorul indian de automobile, Tata Motors, a inaintat in luna decembrie 2007 oferta finala catre compania americana Ford, pentru preluarea celor doua filiale ale sale din Europa, Jaguar si Land Rover.

Tata Motors este al treilea constructor de automobile din India.

Potrivit presei, ofertele de preluare pentru Jaguar si Land Rover pot atinge 1,5 pana la 2,2 miliarde dolari.

La sfarsitul lunii noiembrie, sindicatul britanic Unite s-a pronuntat in favoarea unei preluari a Jaguar si Land Rover de catre compania Tata.

Firmele Jaguar si Land Rover au 16.000 de angajati in Marea Britanie si alte 40.000 subcontractati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri