Distribuitorul britanic de autoturisme, Inchcape, a depasit asteptarile pietei, anuntand cresterea cu 9,9% a profitului din 2007, sporit de investitiile pe pietele emergente, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Inchcape, ce vinde si distribuie autoturisme pentru companii precum BMW, Mercedes-Benz, Honda si Toyota, a anuntat o crestere a profitului la 235,1 milioane de lire sterline (461,8 milioane dolari), de la 213,9 milioane lire sterline in 2006.

Compania se astepta la un profit de 228,5 milioane lire sterline, potrivit analistilor chestionati de Reuters, ce estimasera un profit intre 227 milioane lire sterlinei 230 milioane lire sterline.
Inchcape a anuntat ca se asteapta la o crestere economica si in 2008.

"Ne asteptam sa beneficiem si in 2008 de pe urma investitiilor in crestere facute pe pietele emergente", a declarat directorul executiv al companiei, Andre Lacroix.

Luna aceasta, Inchcape a anuntat ca poarta negocieri pentru preluarea distribuitorului rus de autoturisme Musa Motors, evaluat la 400-450 milioane dolari, potrivit presei.

Principalele piete de desfacere ale Inchcape sunt Australia, Belgia, Grecia, Hong Kong, Singapore si Marea Britanie, insa compania activeaza si in Europa de Est, Tarile Baltice, Rusia si America de Sud.
Toyota Romania activeaza pe piata din anul 2000 ca parte integranta a companiei Inchcape.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si