BMW Group Romania estimeaza ca in anul 2008 peste 30% din totalul autovehiculelor acestei marci comercializate in tara vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics pentru reducerea emisiilor de noxe.
Potrivit BMW Group Romania, in anul 2008 se estimeaza comercializarea unui numar de aproximativ 3.000 din autovehiculele, iar dintre acestea, circa 2.000 vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, conform unui comunicat de presa, presedintele consiliului de administratie al BMW AG si BMW Group, Norbert Reithofer a declarat, marti, la Salonul Auto de la Geneva ca BMW intentioneaza ca in 2008 sa vanda in Europa 700.000 de automobile ecologice, echipate cu sistemul EfficientDynamics.

Mai mult, oficialii BMW Group Romania au precizat ca implpementarea acestui sistem e in plina defasurare, urmand sa se faca la toate modelele BMW, cu exceptia Seriei 7, care nu va fi afectata de aceste schimbari, intrucat se afla la capat de generatie.

Norbert Reithofer a mai spus, la Geneva, ca economia de combustibil realizata de masinile BMW comercializate in Europa si echipate cu EfficientDynamics va fi de 150 milioane litri de combustibil fata de anul 2006 si va duce la reducerea emisiilor de gaze cu 373.000 tone de CO2.

Norbert Reithofer a precizat ca BMW isi va respecta angajamentul de a reduce consumul de combustibil al flotei in Europa, cu 25% intre 1995 si sfarsitul anului 2008.

BMW a expus la Geneva, in premiera mondiala, modelul M3 Cabriolet si, in premiera europeana, Seria 1 Cabriolet si BMW X6, modele care au de asemenea sistemul EfficientDynamics in echiparea de serie. Mai mult, Norbert Reithofer a precizat ca in acest moment exista 22 modele BMW care se incadreaza sub norma de 140 g CO2 pe kilometru, sistemul EfficientDynamics regasindu-se in aproape toata gama de modele BMW, cu exceptia a doua modele speciale ecologice.

BMW EfficientDynamics este un pachet de tehnologii prin care se urmareste reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe, alaturi de imbunatatirea comportamentului dinamic al automobilului. Acestea se refera, pentru productia de serie, la o gama larga de inovatii, de la motorizari performante pana la solutii care optimizeaza aerodinamica automobilului sau consumul de energie.

BMW EfficientDynamics include si o serie de tehnologii aflate in faza de concept. Acestea se refera la propulsia hibrida, cu solutii full si mild hybrid (prezentata la Geneva, pe BMW X6 ActiveHybrid si BMW Vision EfficientDynamics), precum si propulsia pe baza de hidrogen.

In acest moment BMW dispune de functia Auto Start Stop la Seria 1 si Seria 3, functia Brake Energy Regeneration, implementata la Seria 1, 3, 5, 6 si X5, functia Electric Power Steering pentru Seria 1, Seria 3 si Z4, controlul clapetelor de aerisire a grilei radiatorului la Seria 1, 3, 5, Seria 6 cabrio, Z4 Roadster, X3 si X5.

De asemenea, BMW a implementat si functia de Indicator al treptei de viteza recomandata pentru Seria 1, Seria 3, Seria 5 si Seria 6, precum si pneuri cu rezistenta la inaintare pentru Seria 1, Seria 3, Seria 5, X3 si X5.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri