"Astazi s-a decis ca fabrica Izhevsk va fi preluata de parteneriatul AvtoVAZ-Renault-Nissan", a declarat Mikhail Dobyndo in fata unui forum de investitii din Izhevsk, capitala republicii rusesti Udmurtia, unde se afla sediul companiei.

Colosul producator auto Renault - Nissan a cumparat o participatie de blocaj de 25% plus o actiune la AvtoVAY, pentru 1 miliard dolari in februarie.

Un reprezentant al IzhAvto a declarat pentru RIA Novosti in cadrul unei convorbiri telefonice ca, desi decizia a fost luata inca nu este sustinuta de documente oficiale. "Cat timp nu exista documente oficiale, este prea devreme sa spunem ca afacerea va continua. Exista doar o declaratie de intentie si inca nu exista nici o intelegere de cadru", a adaugat reprezentantul.

Citeste si:

IzhAvto are o capacitate anuala de productie de 220.000 vehicule. Compania produce modelele KIA concepute de coreeni in cadrul unui acord cu compania, cu sediul la Seul, KIA Motors.

AvtoVAZ a inregistrat vanzari record de 663.500 masini in 2007 si vrea sa scoata pe piata 1,5 milioane masini anual pana in 2015. Compania urmareste, de asemenea, sa lanseze o oferta publica initiala in septembrie.