Renault a pus bazele unei unitati de productie in India, despre care a precizat ca va face parte din reteaua sa mondiala de productie si ca va exporta piese auto in valoare de 200 de milioane de euro, pana la sfarsitul anului 2009, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Producatorul francez de autoturisme, care a infiintat o companie mixta alaturi de grupul indian Mahindra & Mahindra Ltd pentru fabricarea modelului Logan, dezvolta un nou autoturism low-cost cu grupul Nissan Motor si cu producatorul indian de motociclete Bajaj Auto.

Renault, care are un centru-satelit de proiectare in India, a anuntat in cadrul unui comunicat, ca va exporta componentele finisate in cadrul noului centru de productia din Pune (vestul Indiei), catre toate centrele de asamblare de la nivel mondial.

"In timp ce nevoile cumparatorilor indieni vor fi acoperite de seria de vehicule pentru pasageri a Renault, unitatea de la Pune va sustine dezvoltarea internationala a Renault", a declarat directorul managerial pentru India, Sylvain Bilaine.

"In urmatorii 3-5 ani, India va oferi o contributie semnificativa la evolutia Renault la nivel mondial", a adaugat acesta.

Renault, care impreuna cu partenerul sau, Nissan, reprezinta al patrulea grup auto din lume, a inregistrat vanzari de 1,325 milioane de unitati in primul semestru. Cota de piata a crescut cu 0.2%, la 3,8%, conform Renault.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Romania nu mai este o tara low cost. Ce alte avantaje vad investitorii