Managerii Daimler sunt ingrijorati ca nu vor face profit anul acesta, unul din motive fiind vanzarile din primul semestru in scadere cu 23% ale S-Class din SUA, potrivit just-auto.com.
In primul semestru al anului, vanzarile S-Class, care include CL si SL, au scazut cu 11,8% la nivel mondial. In America, unde cererea este mai puternica pentru versiunile de lux, vanzarile au scazut cu 23%.

Situatia a fost proasta pentru toate modelele Mercedes, cel mai mare declin fiind inregistrat de C-Class cu vanzari in scadere cu 38,4% in primul semestru din 2008. Profitul obtinut din vanzarile de clase mici Mercedes nu este la fel de bun ca cel provenit din vanzarile modelelor de lux.

Georg Stürzer, analistul auto al Unicredito, estimeaza ca S-Class contribuie cu 20-25% la profitul inainte de impozitare (EBIT), potivit Automobilwoche.

Daimler se astepta ca veniturile din 2008 sa fie mai mari decat in 2007 si miza pe un profit in urcare.
Potrivit lui Stürzer, previziunile companiei sunt ambitioase dar ar putea fi totusi realizate prin vanzari puternice in China si Rusia.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F