Garantiile urmeaza sa acopere refinantarea creditelor auto, a declarat un purtator de cuvant al Volkswagen, fara sa precizeze cuantumul garantiilor pe care le cere din pachetul de aproape 500 miliarde euro (642,7 miliarde dolari), menit sa stabilizeze sectorul financiar, anunta NewsIn.

Producatorul de masini de lux BMW a anuntat ca analizeaza inca posibilitatea de a cere garantii pentru divizia bancara, in timp ce reprezentantii companiei concurente Daimler au spus ca in prezent nu iau in considerare o astfel de decizie, dar ar putea sa isi revizuiasca pozitia.

Opel, subsidiara din Germania a grupului american General Motors (GM), a cerut deja garantii de 1 miliard de euro de la guvernul german si de la cele regionale.

Citeste si:

Inmatricularile de masini noi au scazut in Germania cu aproape 18% in noiembrie, indicand ca prima economie europeana ar putea inregistra in 2008 cel mai slab an in ceea ce priveste vanzarile auto, de la reunificarea din 1990.

Temperarea cresterii economice, care a dus la scaderea cererii pe piata de profil, a redus numarul inmatricularilor de masini noi la 233.800 unitati in noiembrie, conform datelor asociatiei constructorilor straini de masini, VDIK.