Industria auto va primi ajutoare de la stat, cu conditia sa reinvesteasca profitul in Romania

Ajutoarele promise de premierul Boc pentru revitalizarea industriei auto, ce insumeaza aproape 500 milioane euro, vor fi acordate cu conditia ca profitul si dividendele obtinute de agentii economici sa fie reinvestite in Romania, a declarat, citat de NewsIn, presedintele Cartel Alfa,Bogdan Hossu.

"Premierul Emil Boc ne-a spus ca toate ajutoarele care vor fi acordate industriei auto vor fi conditionate de reinvestirea profitului realizat de companiile de profil si a dividendelor obtinute in Romania", a precizat Hossu.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit vineri cu John Fleming, vicepresedinte al corporatiei Ford si presedinte al diviziei Ford Europa, si a afirmat ca a abordat subiectul investitiilor Ford si Renault in Romania la ultima reuniune a Consiliului European si i-a avertizat pe participanti ca statul roman va sprijini ambele proiecte.

"Am inteles ca proiectul Ford de la Craiova va continua si dumneavoastra sustineti acest proiect", s-a adresat Basescu lui Fleming, care a confirmat acest lucru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Băsescu: Relaxarea măsurilor de izolare începând cu 15 mai, o MARE eroare
Setari Cookie-uri