Honda Trading Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, a organizat un eveniment pentru prezentarea celebrului robotel Asimo, cel mai performant robot umanoid creat de Honda care poate interactiona natural cu omul.
Asimo a sustinut la Bucuresti o demonstratie live, a interpretat gesturi si a efectuat miscari umane, a urcat si a coborat treptele unei scari.

“Honda a investit in acest proiect pentru ca in viitor sa poata ajuta societatea”, a declarat Hirotomo Kani, presedinte le Honda Trading Romania.


Robotelul creat de Honda are o inaltime de 1,3 metri si 50 kg. Acesta imita perfect miscarile unui om si poate alerga cu o viteza de 6 km/h.

Asimo poate evita obstacole, fiind capabil sa isi creeze o alta ruta catre destinatia prestabilita.

Potrivit lui William De Braekeleer, corporate pr manager Honda, "in 10 - 15 ani compania ar putea comercializa un robot care sa ajute oamenii in diverse activitati. Pretul lui ar putea fi la nivelul unei masini de segment mediu".

Honda ia in calcul folosirea tehnologiilor lui Asimo pentru constructia de masini. "Honda ca pune pe masini o parte din cunostiintele lui Asimo, prin dezvoltarea unor sisteme care vor detecta diverse obstacole intalnite pe sosea, facand diferenta intre cele statitice si cele in miscare", a precizat William De Braekeleer.

Robotul a fost creat de specialistii de la Honda Research Institute Japan, care au lucrat peste 20 de ani pentru a crea cel mai performant robot ce poate interactiona cu fiinta umana. Cercetarile au inceput in anul 1986.

Tehnologia folosita se numeste Brain Machine Interface (BMI). Propulsia este pe baza de pile de combustie cu hidrogen.Asimo va da startul finalei competitiei Honda GreenChallenge.

Honda Trading Romania a organizat anul acesta cea de-a doua competitie nationala de condus eficient, Honda GreenChallenge, in parteneriat cu Grupul Rompetrol. Modelele Honda participante la competitie sunt Honda Accord 2.2 Diesel, Honda Insight Hybrid si Honda Jazz 1.4.

Compania Honda Trading Romania, parte a grupului Honda Trading, reprezinta oficial pe plan local marca japoneza din octombrie 2006.

Honda Trading Romania are capital 100% japonez si se ocupa cu importul, distributia, marketingul si promovarea automobilelor Honda.

Cititi si Un nou sef la Honda Trading Romania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri