In luna decembrie a anului trecut, AutoItalia, detinuta de omul de afaceri de origine israeliana Herbert Stein, a imprumutat 9,5 milioane de euro de la compania Mediterranean Car Agency, importatorul marcilor Fiat in Israel. AutoItalia a gajat imprumutul cu mai multe proprietati imobiliare situate in Bulevardele Colentina si Timisoara din Bucuresti, la cea din urma adresa aflandu-se si sediu central al companiei.

Ulterior semnarii contractului de imprumut, actionarii AutoItalia au decis sa transfere catre Ran Auto Handels, firma-mama, inregistrata in Austria, peste 98% din actiunile AutoItalia Showroom, divizia care se ocupa de distributia vehiculelor.

Infiintata in 1993 de Stein, AutoItalia este importatorul care reprezinta cele mai multe marci de pe piata romaneasca - Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Infiniti, SSangYong, Abarth, Honda Bikes si vehiculele pe doua roti Segway.

In 2009, pentru importatorul auto lucrau 300 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 400 de milioane de euro, cu peste 50% mai putin fata de 2008.