Herbert Stein vrea sa vanda AutoItalia

Reprezentantul marcilor grupului Fiat, AutoItalia, a imprumutat la sfarsitul anului trecut 9,5 milioane de euro de la compania israeliana despre care presa scrie ca ar putea cumpara afacerile importatorului auto din Romania, informeaza Mediafax.

In luna decembrie a anului trecut, AutoItalia, detinuta de omul de afaceri de origine israeliana Herbert Stein, a imprumutat 9,5 milioane de euro de la compania Mediterranean Car Agency, importatorul marcilor Fiat in Israel. AutoItalia a gajat imprumutul cu mai multe proprietati imobiliare situate in Bulevardele Colentina si Timisoara din Bucuresti, la cea din urma adresa aflandu-se si sediu central al companiei.

Ulterior semnarii contractului de imprumut, actionarii AutoItalia au decis sa transfere catre Ran Auto Handels, firma-mama, inregistrata in Austria, peste 98% din actiunile AutoItalia Showroom, divizia care se ocupa de distributia vehiculelor.

Infiintata in 1993 de Stein, AutoItalia este importatorul care reprezinta cele mai multe marci de pe piata romaneasca - Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Infiniti, SSangYong, Abarth, Honda Bikes si vehiculele pe doua roti Segway.

In 2009, pentru importatorul auto lucrau 300 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 400 de milioane de euro, cu peste 50% mai putin fata de 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri