Compania Forza Rossa, importatorul Ferrari si Lotus pe piata romaneasca, va mai deschide trei showroom-uri in Europa pentru marca auto britanica Lotus, iar anul viitor va adauga inca un brand in portofoliu.
“Vrem ca pana la finalul anului 2011 sa deschidem showroom-ul din Republia Moldova si la jumatatea anului 2012 la Belgrad si Muntenegru”, a declarat Ion Bazac, presedintele Forza Rossa, la evenimentul de inaugurare a showroom-ului Lotus din Otopeni.

Forza Rossa a devenit reprezentantul exclusiv Lotus in Romania, Republica Moldova, Serbia si Muntenegru si a inaugurat la Bucuresti primul shoroom al marcii britanice, in prezenta campionilor mondiali de Formula 1 Nigel Mansell si Martin Donnelly, care au pilotat Lotus in anii '90.

Bazac spune ca pentru a iesi din criza trebuie sa investesti. “Singurul lucru care ne scoate din criza sunt banii in miscare, o astfel de afacere, cea cu masini, da de lucru in egala masura si celor care le produc si celor care le vand, le intretin, aduc piese de schimb, le repara, chiar si celor care vand benzina. Suntem parte a economiei globale, a unei lumi sofisticate”, a precizat presedintele Forza Rosa.

Anul acesta in luna martie Forza Rosa va inaugura showroom-ul Ferrari de la Monaco, in urma unei investitii de trei milioane euro. Tot in luna martie va deschide si cafeneaua Forza Rossa, amplasata in aproprierea Ferrari Store.

Lotus are 3 modele la vanzare in Romania, Elise, Exige, Evora, al caror pret variaza intre 47.100 de euro si 94.200 euro cu TVA. Timpul de asteptare pentru un model Lotus este intre 2 si 4 luni.

Vanzarile Lotus in Romania ar putea depasi 20 de unitati anulacesta. “Lotus este cea mai ieftina masina scumpa. Sper sa vindem cel putin doua unitati pe luna in 2011”, a adaugat Bazac.

Concurentii Lotus sunt Subaru Impreza si Mitsubishi Evo.

Elise, cel mai ieftin model Lotus, cu un motor de 136 CP accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde.
In 2013, va ajunge pe piata modelul Lotus Esprit cu 600 CP, ce atinge 100 km/h in 3,4 secunde.

Cifra de afaceri a Forza Rosa va ajunge anul acesta la 10 milioane de euro, in crestere cu 10%. Profitul operational a fost de 450.000 euro in 2010 si de 300.000 euro in 2009.

Forza Rossa opereaza ca unic importator Ferrari pe piata romaneasca precum si in Bulgaria si Republica Moldova. Incepand cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

Sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) controleaza dealerul auto, prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru, avand 86,3% din titluri. Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri