Grecia poate fi urmatoarea ta tinta precisa pentru a strange sute sau mii de euro. Hotelierii eleni au pentru romani 1.000 de locuri de munca in insulele grecesti, platite si cu 800 de euro pe luna plus alte facilitati pe care nu le ai in Romania.

Hotelierii din Grecia vin sa recruteze romani pentru locuri de munca ca barman, ospatar, bucatar, bellboy sau cameriste, dar si in vanzari in magazine de suveniruri sau de bijuterii, platite intre 420 si 800 de euro/luna.

La cele 1.000 de locuri de munca puteti aplica la cele 6 targuri de joburi organizate de compania USTravel, in Bucuresti (31 ianuarie, 8, 14, 28 februarie, 7 martie, la Hotel Siqua) si Iasi (19 februarie).

Candidatul ideal pentru un job in insulele cu valuri turcoaz

locuri de munca grecia, targ de joburi grecia

Sursa foto: Insula in Grecia/Shutterstock.com

Citeste si:
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia
Frauda cu joburi: angajatori...

Daca ai intre 18 si 35 de ani (maximum 45 ani pentru cameriste), te descurci bine in limba engleza, esti o persoana dinamica, pozitiva, flexibila si pregatita sa pleci din aprilie in Kos, Creta, Rhodos sau alta insula cu apa turcoaza din Grecia, treci fara nicio problema de interviu, mai ales ca in general la acest tip de targuri aplica in jur de 700 de candidati, potrivit Stefaniei Vasiliu, consultant in recrutare la organzatia USTravel.

Experienta nu este necesara pentru un job in Grecia.

"Sunt persoane care pleaca din aprilie sau mai, odata ce incepe sezonul estival in Grecia, si stau in medie 6 luni. Pentru studenti, plecarea se face mai tarziu. Experienta nu este necesara pentru un job in Grecia, insa, inainte sa plece, candidatii selectati fac un curs online de barman, ospatar sau bucatar, pe care USTravel il oferta gratuit", a declarat, pentru wall-street.ro, Stefania Vasiliu.

Potrivit consultantului in recrutare, cei mai multi candidati la un astfel de targ de joburi sunt studenti, dar un interes mare vine si din partea absolventilor de studii superioare sau din partea altor persoane interesate de un venit mai mare.

Citeste si:
Cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade, intr-o insula greceasca
Un cutremur cu magnitudinea...

Ce iti ofera patronii din Grecia

Contractul de munca se incheie pe o perioada intre 3 si 7 luni. Pe langa salarii intre 420 si 800 de euro/luna pentru 8 ore/zi timp de sase zile pe saptamana, angajatii primesc gratuit cazare si trei mese pe zi din partea angajatorului si un curs de formare profesionala in turism si asistenta pe toata durata contractului din partea organizatiei USTravel. Transportul pana in Grecia, respectiv Romania, este platit de fiecare angajat in parte.

Pentru a pleca sa lucrezi in Grecia, trebuie sa achiti un cost intre 162 si 304 de euro la organizatia USTravel. Jumatate din cost poate fi platit in Romania, iar cealalta parte va fi retinuta din primul salariu in Grecia.

Sursa foto: Tasta cu steagul Greciei/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
CV-ul la control: ce NU trebuie sa incluzi intr-un CV