Renumitului investitor Ray Dalio, cunoscut de publicul larg mai ales pentru „Principii”, una dintre cărțile etalon pentru lumea de business și bestseller în 2017, a oferit câteva sfaturi de carieră pentru cei care vor să atingă succesul. În opinia sa, nu vei putea fi un om de succes dacă nu ești o persoană care își asumă faptul că a greșit și care trăiește gândindu-se că știe tot. Iată ce alte sfaturi a mai oferit miliardarul american.

1. Deschide-ți mintea și fă o practică din asta

Pentru a avea succes la locul de muncă, trebuie să fii bun în luarea deciziilor, iar asta necesită să fii cât se poate de deschis la minte. Doar așa vei avea capacitatea de a analiza diferite puncte de vedere, fără a-ți lăsa egoul să stea în cale.

Înainte de a lua o decizie, ar trebui să iei întotdeauna în considerare posibilitatea că ai putea greși, spune Ray Dalio, potrivit CNBC.

„Cu cât ești mai deschis la minte, cu atât este mai puțin probabil să te înșeli și cu atât este mai probabil ca alții să-ți ofere feedback sincer”, scrie el.

2. Lucrează într-o „meritocrație” a ideilor

Joburile care te împlinesc cel mai mult sunt cele care promovează o meritocrație a ideilor. Mai exact, acestea sunt medii în care cele mai bune idei câștigă, indiferent de la cine provin.

„Cele mai fructoase relații de muncă se obțin atunci când tu și ceilalți puteți vorbi deschis unul cu celălalt despre tot ce este important, învățați împreună și înțelegeți nevoia de a vă trage reciproc la răspundere pentru a fi cât mai buni în ceea e faceți”, explică miliardarul american.

Pentru ca o „meritocrație a ideii” să funcționeze, dezacordurile interne trebuie să fie constructive și respectuoase. Nu uita să rămâi un om cinstit și să nu-ți vorbești de rău colegii de la job, ne mai sfătuiește Ray Dalio.

Citește și: Top 5 cărți recomandate de Felix Pătrășcanu, FAN Courier: Aceste cărți ar trebui citite obligatoriu de orice antreprenor

3. Învață din greșelile tale

„Toata lumea face greșeli. Principala diferență este că oamenii de succes învață de pe urma lor, iar cei fără succes nu”, arată Dalio.

„Greșelile mele care m-au durut m-au ajutat să-mi schimb perspectiva de la `Știu că am dreptate` la `Cum știu că am dreptate?`. Mi-au oferit umilința de care aveam nevoie pentru a-mi echilibra îndrăzneala”, mai precizează miliardarul american.

Chiar și atunci când este dificil, este important să te împingi să înveți. Nu o să ai niciodată succes, dacă nu suporți să nu ai dreptate.

Ray Dalio este fondatorul unuia dintre cele mai importante fonduri speculative din lume, Bridgewater Associates, care administrează 150 de miliarde de dolari. Investitorul a petrecut o jumătate de secol studiind piețele globale, iar potrivit revistei americane Forbes, averea sa se ridică la 19,1 miliarde de dolari.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri