D'Agnese (foto) preia functia intr-un moment-cheie al dezvoltarii companiei. Enel deruleaza in prezent un amplu program de investitii in retelele electrice in valoare de 700 de milioane de euro pentru o perioada de cinci ani.

"Luca D'Agnese are o vasta experienta in managementul companiilor, dobandita in special in sectorul energetic. In perioada 2003-2007 a fost director general executiv al GRTN, operatorul de retea de inalta tensiune din Italia, iar ulterior director de operatiuni al companiei Terna, specializata in explorarea, intretinerea retelelor si implementarea investitiilor, dupa fuzionarea acesteia cu GRTN", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

In Romania, compania italiana numara circa 2,6 milioane de clienti, 93.000 de kilometri de retea si aproximativ 5.000 de angajati. Enel vinde energie electrica prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia. Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia se ocupa de gestionarea si modernizarea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni.