Compania Octagon Contracting & Engineering din Bucuresti, care efectueaza lucrari de constructii civile si geotehnice, va deschide in perioada urmatoare primul birou din afara tarii, care va fi localizat in Irak.
Conducerea sucursalei va fi asigurata de Daniel Zamfiropol, care in perioada 2003 - 2005 a lucrat ca director ak sediului Rompetrol din Bagdad. Ulterior, el fost angajat in cadrul companiei Global Business, sucursala Bagdad, vreme de un an, iar apoi a lucrat ca director de magazin pentru Praktiker Ploiesti.

“Am numit un roman, in detrimentul unui irakian, pentru a conduce sucursala din Irak, pentru ca, la inceputul unei expeditii intr-o tara straina am considerat ca este bine sa optam pentru servicii de acasa. In timp vom crea o structura irakiana acolo, cu angajati irakieni, insa ei vor fi coordonati de Daniel Zamfiropol. In plus, Daniel Zamfiropol are o carte de vizita care il recomanda pentru aceasta pozitie: are o experienta indelungata in management, atat in Romania, cat si in Irak si vorbeste limba araba”, spune Alexandros Ignatiadis, CEO Octagon.

Compania, cu afaceri anuale de 14,3 milioane de euro, executa lucrari in strainatate inca din 2009, cand a iesit pe pietele din Bulgaria si Turcia. Octagon si-a propus sa-si continue expansiunea in Europa de Sud-Est, precum si in Orientul Mijlociu, in tari precum Libia si Irak.

“Aproximativ 2% din cifra de afaceri inregistrata de Octagon Contracting & Engineering in 2010 a fost generata de contractele in Grecia si Turcia”, afirma Ignatidis.

In 2011, compania nu va derula niciun contract in Irak, avand in vedere ca este anul de debut al constructorului in statul din Orientul Mijlociu.

“In ceea ce priveste contractele in alte tari, in prezent avem cereri de oferte din Grecia si Bulgaria, care speram ca se vor concretiza in proiecte”, mai spune Ignatidis.

Octagon a fost infiintata in 2005 de grecii Alexandros Ignatiadis si Paschalis Paganias. Firma AA Estate detine 81,4% din compania de constructii, asociatii AA Estate fiind Neuron Construction, o firma inregistrata in Cipru si Alexandros Ignatiadis.

Din 2009 Octagon executa proiecte in Bulgaria si in Turcia si intentioneaza sa isi continue expansiunea in Sud - Estul Europei, dar si in Orientul Mijlociu, in tari precum Libia si Irak. In prezent compania are 130 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri