Omul de afaceri israelian Eli Davidai, prin compania IT Wizrom Software pe care o detine, va sprijini 12 medici rezidenti din Romania pe parcursul urmatorilor ani pentru a lucra la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel. Investitia omului de afaceri ce a adus Pepsi in Romania se ridica la peste 2 mil. euro. Afla ratiunile acestuia din spatele investitiei.
Anul acesta, pe data de 12 decembrie, vor fi alesi de catre un juriu format din medici din Romania si Israel primii sase medici rezidenti cu varste de sub 36 de ani pentru a studia timp de 3 ani la spitalul israelian, urmand ca anul viitor sa mai fie alesi inca sase.

Acestia vor avea apoi obligatia contractuala de a venit in Romania si a profesa timp de minim cinci ani intr-un spital de stat.

„Principalul obiectiv al acestui program este de a creste generatia urmatoare de neonatologisti, anestezisti si patologisti in Romania. Aceste burse permit medicilor rezidenti in aceste specialitati sa invete proceduri si metodologii specifice de la profesionistii nostri de nivel mondial”, a declarat prof. dr. Jehuda Adler, director chaim Sheba Medical Center din Israel.

Candidatii, exclusiv rezidenti in neonatologie, anestezie sau patologie, trebuie sa depuna un dosar din care sa reiasa performantele academice, leadership-ul si dorinta de dezvoltare profesionala si sa vorbeasca si sa scrie fluent in limba engleza. De asemenea, este necesara depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidentiatului (prof.dr.), precum si a unui eseu pe tema: „Medicina, o viata pentru o cariera provocatoare si merituoasa”.

Investitie „de suflet” din partea omului de afaceri


Eli Davidai, un om de afaceri ce apare extrem de rar in fata presei, subliniaza ca acesta este pentru el un proiect de suflet si unul care, spera el, va motiva si alti milionari din Romania sa investeasca in educatie sau sanatate.

El s-a hotarat sa realizeze aceasta investie dupa ce, de-a lungul anilor, a investit sume mari de bani in reamenajarea Spitalului Universitar si a altor spitale de stat din tara. Motivul? In urma cu circa sase ani, omul de afaceri a suferit un accident grav si a trebuit sa fie internat la Spitalul Universitar.

„Afara erau -10 grade si inauntru era foarte frig. A trebuit sa aduc de la birou doua radiatoare si in seara aceea au fost furate! Apoi, pentru a ma muta la etaj, la VIP-uri, a trebuit sa dam spaga persoanei de la lifturi! Asa ceva nu este posibil, conditiile erau mult sub standard asa ca m-am hotarat sa investesc in sanatate. Dar, cum degeaba ai mobilier si aparatura moderna fara medici, urmatorul pas si cel mai important este sa perfectionam si cadrele medicale”, subliniaza el.

Multimilionarul om de afaceri de origine israeliana a tinut sa sublinieze ca, dupa cei trei ani de pregatire in cadrul centrului din tara sa de origine, cei 12 medici vor fi obligati sa ramana in Romania si sa profeseze in spitale de stat timp de minim cinci ani. „Daca nu vor face acest lucru...credeti-ma! Nu vor sa se puna cu mine, am cei mai buni avocati din Romania si acest lucru este stiut! Medicii vor semna chiar cu mine contractul”, spune el.

Totodata, investitorul spune ca gestul sau spera sa devina un exemplu pentru alti multimilionari din Romania. „Ce ar fi daca cateva sute de mii de romani ar directiona doar 1-2 mil. euro in invatamant sau sistemul medical? Lucrurile s-ar putea schimba rapid!”, sustine el.

Davidai este cunoscut in special in urma exit-ului din afacerea Pepsi, brand pe care l-a adus in Romania imediat dupa 1990 si care i-a adus 150 de milioane de euro in momentul vanzarii catre gigantul Pepsi Americas.

Citeste maine un interviu extensiv cu Eli Davidai, in wall-street.ro, publicatie care a discutat cateva minute, fata in fata, cu el. Afla ce initiative are in plan, ce domenii i se par profitabile in prezent dar si ce temeri business are multimilionarul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri