Shopping: Preturile produselor de lux din magazinele aroporturilor sunt cu o treime mai mici decat in centrele comerciale
De la editii limitate ale unor parfumuri celebre la genti de piele, de la whisky vechi de 12 ani la ceasuri de lux, toate la preturi cu 30% mai mici decat in alta parte, magazinele din aeroporturile internationale fac orice pentru a te convinge sa cumperi.

Intr-o dupa-amiaza obisnuita din timpul saptamanii, Terminalul 3 al aeroportului Heathrow din Londra arata ca un mall urias. Zilnic, zeci de mii de pasageri isi fac cumparaturile aici si petrec cel putin o ora alergand din magazinele duty-free in restaurante si inapoi sub ploaia de firme luminoase ale sclipitoarelor magazine de marca. In 2005, cele sapte aeroporturi din Marea Britanie pe care le administreaza compania BAA, printre care si aeroportul Heathrow, au inregistrat venituri record de 821 milioane lire sterline, din care 434 milioane lire au provenit din vanzarile din duty-free, iar alte 163 milioane lire sterline din serviciile de parcare a masinilor.

Profitul World Duty-Free, subsidiara BAA care detine magazinele fara taxe, a urcat anul trecut la 25 milioane lire sterline. Aceasta in contextul largirii Uniunii Europene, largire care a insemnat eliminarea cetatenilor din cele noi zece state membre de pe lista clientilor magazinelor duty-free. World Duty Free ofera peste 17.000 de produse in cele 67 de magazine pe care BAA le detine. Numai pe Heathrow, spatiul destinat zonei de magazine si restaurante este de 48.000 metri patrati. Iar serviciile oferite amatorilor de shopping sunt pe masura. stiati ca pe Heathrow lucreaza in jur de 20 asistenti de achizitii, usor de recunoscut dupa uniformele verzi pe care le poarta, a caror slujba este sa va consilieze in materie de cumparaturi? Nemaivorbind de faptul ca peste tot exista puncte de informare referitoare la magazinele din aeroport.

Iar acestea nu sunt singurele servicii pe care aeroportul le pune la dispozitia calatorilor. Puteti cumpara diverse lucruri la plecare, fara sa fie nevoie sa le luati cu dvs. Trebuie doar sa precizati vanzatorului ca doriti sa le ridicati la intoarcere, iar acesta va va da un bon, cu care veti lua coletul de la un ghiseu special. Deocamdata, acest serviciu este disponibil numai pentru pasagerii care calatoresc in interiorul Uniunii Europene.

In magazinele din Henri Coanda nu se vinde whisky

Pentru a atrage clientii pretentiosi, BAA, Boutiques Aeroports de Paris (compania care administreaza aeroporturile din Paris) si DFS (companie care detine magazine in Bali, Sydney, Singapore, Hong Kong, Hawaii, Noua Zeelanda) au o politica foarte liberala de returnare a produselor. Ele permit pasagerilor sa inapoieze prin posta bunurile nefolosite (cu exceptia parfumurilor, tigarilor si bauturilor alcoolice), intr-un interval de pana la trei luni din momentul achizitiei.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23808&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri