Sediul central al IKEA din Franta a fost vizitat de clienti mai putini obisnuiti. Mai multi politisti au perchezitionat producatorul de mobila suspectat de monitorizare ilegala a angajatilor si a clientilor pentru a obtine informatii despre acestia, dupa o plangere facuta de un angajat, scrie Le Monde.

Directorul financiar, Dariusz Rychert, a fost pus sub arest la sediu, dupa o ampla perchezitie in grupul IKEA din Franta, cu sediul in orasul Plaisir din Ile-de-France.

Angajatii sustin ca IKEA a apelat la serviciile unei companii de securitate pentru a obtine in mod ilegal informatii despre personal si clienti. Totodata, au fost confiscate calculatoare si documente digitale.

Aceasta operatiune, confirmata de reprezentantii companiei si de surse juridice, face parte dintr-o ancheta inceputa in martie 2012 impotriva retailerului de mobila acuzat de supraveghere ilegala. Atunci au fost pusi sub acuzare directorul departamentului pentru gestionarea riscului si subalternul sau, noteaza Le Parisien.

Anul trecut, o fosta angajata a companiei a declarat ca i s-a cerut sa realizeze profilurile unor colegi de-ai sai si sa pastreze informatia pe un USB, insa sa nu descarce aceste informatii pe vreun computer din companie, “pe motive de securitate”, scrie France 24. Ea a precizat ca a refuzat aceasta propunere, motiv pentru care a fost concediata.

Citeste si:
IKEA surclaseaza orice muzeu: 100.000 vizitatori in prima saptamana
Peste 100.000 de vizitatori...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Principalele motive pentru care cafeaua chiar este utila la birou