Licitatia pentru transportul carbunelui CE Hunedoara a fost castigata de CFR Marfa, pentru un contract de 44,6 milioane lei fata TVA (10 milioane euro).

Complexul Energetic Hunedoara a confirmat astfel informatia publicata in 9 iulie, potrivit careia CFR Marfa a fost desemnat castigatorul contractului. La negocieri au participat CFR Marfa cu terti sustinatori Consal, Irlu si Agentia Lukom-A-Romania, precum si Grup Feroviar Roman, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, cu tert sustinator Grampet si subcontractant Servtrans Invest, informeaza Mediafax.

Grup Feroviar Roman a fost declarat in iunie 2013 castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, insa vanzarea pachetului majoritar de actiuni la compania de stat nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei. Compania CFR Marfa, controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfa local, secondat de Grup Feroviar Roman.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
GFR da afara 66 de angajati din cauza unei licitatii