Pranz cu Ravinder Takkar, CEO Vodafone

Pranz cu Ravinder Takkar, CEO Vodafone

Este cunoscut drept Restaurant Zabaione dar, relativ recent, si-a schimbat numele in Vila Romana – cu iz italian, asa “se poarta”. Este aproape de sediul Vodafone din Capitala, asa ca Ravinder Takkar, CEO-ul de origine indiana al operatorului telecom, a venit pe jos, prin soarele arzator, pentru a lua pranzul. “E cald? Nu mi se pare!”, spune el, razand.

Ravinder Takkar a plecat din India la o varsta inca frageda, stabilindu-se in Statele Unite, unde, de altfel, a si facut facultatea. In copilarie, probabil influentat de peisajul montan din nordul Indiei, isi dorea sa devina…alpinist. Acum, cand isi aduce aminte, rade cu veselie.

Citeste articolul complet.

La pranz cu David Gedlicka: managerul sloven al Porsche Finance Group

La pranz cu David Gedlicka: managerul sloven al Porsche Finance Group

Pasionat de scriitorii scandinavi si kaiac-canoe, un sport nautic pe care l-a practicat timp de sapte ani, CEO-ul Porsche Finance Group, David Gedlicka (foto), iese din tiparul managerului expat clasic sosit in Romania doar pentru a mai bifa o functie in cariera si apoi sa plece cat mai departe. Se declara "in mod sincer" fascinat de Romania si spune ca isi asuma frecvent rolul de "ambasador" turistic al tarii noastre, acasa, in Slovenia.

De nationalitate slovena, David Gedlicka a studiat stiinte economice la Facultatea Maribor din Slovenia si s-a alaturat grupului Porsche in anul 2004. Odata cu 2007, David Gedlicka a ocupat functii de conducere in sucursalele Porsche din Slovenia si Ungaria, iar din luna septembrie 2013 a preluat pozitia de CEO in Romania.

Vezi articolul integral

Lunch cu Octavian Pantis, trainerul preocupat de timp

Lunch cu Octavian Pantis, trainerul preocupat de timp

I-am propus sa ne intalnim pentru interviu si a acceptat imediat, mi-a spus sa ii propun ziua si ora, si le-a acceptat din nou fara rezerve sau amanari. Mi-am zis "Wow, un manager care accepta pe loc!". Trainerul Octavian Pantis, caci despre el este vorba, este un om caruia nu ii place sa piarda timpul, care face eforturi pentru a gestiona cat mai eficient acest element pretios din viata oamenilor si vrea sa ii invete si pe ceilalti cum sa "economiseasca" ore pretioase.

Ne-am intalnit la restaurantul Beef Club, de langa Televiziunea Romana, si, desi mi-am propus sa ajung inaintea sa, sa ma asigur ca totul este in regula, Octavian Pantis era deja la masa cand am intrat.

Citeste aici interviul cu Octavian Pantis

Eram, Netopia: Vrei sa vezi care este cel mai tare gadget de pe planeta?

Eram, Netopia: Vrei sa vezi care este cel mai tare gadget de pe planeta?

A fost unul dintre cele mai atipice pranzuri cu manager pe care le-am avut – si asta nu este un lucru rau, din contra, tot ceea ce iese din “spatiul normal” este interesant. In primul rand, pranzul a inceput la ora 11:00, Antonio Eram, directorul Netopia, trebuind sa plece intr-una din tarile unde si-a extins operatiunile (ajungem si acolo, imediat).

Antonio este tipul de om care le zice “verde-n fata”, fara perdele, spune fix ceea ce simte ca este corect; mai mult, este extrem de axat pe business si mi-a comunicat inca din start ca nu vrea sa vorbeasca foarte mult despre persoana lui daca nu are legatura cu afacerile sale.

Materialul complet poate fi citit aici

Pranz cu Patrick Van Den Bossche, Liebrecht & wooD

Pranz cu Patrick Van Den Bossche, Liebrecht & wooD

Pasiunea si viziunea sunt principalele calitati pe care un manager trebuie sa le aiba, mai ales ca atunci cand lucrezi in domeniul dezvoltarilor imobiliare uneori trebuie sa creezi un vis, spune Patrick Van Den Bossche, managing director Liebrecht & wooD Group, care a mentionat ca uneori terenurile achizitionate nu au fost cumparate pentru momentul respectiv, ci pentru a fi dezvoltate in 10-15 ani.

L-am intalnit pe Patrick Van Den Bossche, managing director al Liebrecht & wooD Group, in restaurantul Cucina din Marriott. Specificul italienesc al restaurantului s-a dovedit a fi o alegere mai mult decat inspirata, managerul companiei belgiene marturisind ca iubeste Italia, unde chiar si-a cumparat o casa in apropiere de granita cu Elvetia, langa un lac din muntii Alpi. "Circa 3 luni pe an locuiesc acolo, pe o strada din vremea romanilor, in mijlocul naturii”, povesteste Patrick Van Den Bossche.

Citeste aici interviul complet