Actionarii Transelectrica au aprobat un program de achizitii publice in valoare de un miliard de lei pentru 2007 (aproape 300 milioane euro) si o estimare prudenta de profit net, de aproape cinci ori sub cel realizat in 2006, arata un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Actionarii Transelectrica SA au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs, care include o estimare de profit net de 59,36 milioane lei si venituri totale de 2,5 miliarde lei, arata comunicatul companiei, potrivit NewsIn. Conducerea companiei se asteapta ca valoare cheltuielilor companiei in anul 2007 sa fie de 2,45 miliarde lei. Actioanarii companiei au aprobat si programul de achizitii pentru anul 2007, in valoare de peste 1 miliard lei, iar pentru aprovizionare actionarii au decis acordarea a peste 154 milioane lei.

"Plecam la drum cu cifre mici, iata motivul pentru care bugetul prevede un profit destul de mic comparativ ce suma realizata de companie in 2006. Daca ne uitam la bugetul aprobat anul trecut, diferentele nu sunt semnificative, ci sunt normale tinand cont de caracterul activitatii pe care o desfasuram si de influentele externe asupra rezultatelor finale, cum a fost in 2006, influenta diferentelor de curs", a explicat Razvan Purdila, director in cadrul companiei. La inceputul anului 2006, compania estima un profit net de 56,25 milioane lei, a mentionat Purdila.

Actionarii au aprobat majorarea capitalului cu 52.760 lei

Transelectrica a mai anuntat majorarea capitalul social cu 52.760 lei (15.031 euro), de la 732,97 milioane lei pana la 733,031 milioane lei, suma care reprezinta contravaloarea unor terenuri cedate de Ministerul Economiei si Comertului.

Majorarea de capital se va face prin emiterea unui numar de 5.276 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Suma reprezinta valoarea terenurilor pentru care au fost eliberate certificate de atestare a dreptului de proprietate. Actiunile emise in cadrul majorarii urmeaza sa fie atribuite Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Actiunile companiei Transelectrica se tranzactioneaza incepand din 29 august la prima categorie a BVB. Capitalul social al companiei este aproximativ 732,97 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,29 milioane de actiuni. Statul detine 76,5% din capitalul social al companiei, restul de 13,5% fiind detinut de Fondul Proprietatea.

Transelectrica a afisat, pentru anul 2006, un profit de 280,76 milioane lei (83 milioane euro), de 3,4 ori mai mare decat cel din 2005, si o cifra de afaceri de 1,66 miliarde lei (725 milioane euro), in crestere cu 43% fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri