Grupul Rompetrol a deschis, in judetul Arad, o noua statie de imbuteliere a gazului petrolier lichefiat (GPL) in care a investit peste 10 milioane de dolari si va mai deschide una la Bacau in cursul acestui an.

"In judetul Arad, in comuna Tudor Vladimirescu, se da in functiune in aceste zile o noua statie de imbuteliere a gazului petrolier lichefiat de circa 10 milioane de dolari pe care am finalizat-o de curand. Noua statie de la Arad are peste 125 de angajati si o capacitate anuala de imbuteliere de 20.000 tone de GPL. Estimam ca pana la sfarsitul lui 2008 in judetul Arad Rompetrol va avea 208 de angajatii. Ne mai propunem sa construim in judetul Arad alte 13 statii, dintre care 10 unitati Expres. Acesta sunt niste statii rurale, mobile care acopera zonel vitregite, zonele rurale. O statie rurala este mult mai ieftina decat o statie traditionala", a declarat, citat de NewsIn, director execurtiv Rompetrol, Dinu Patricu.

Pana la sfarsitul lui 2008, directorul executiv al Rompetrol estimeaza, totodata, ca Grupul va avea 300 - 350 de benzinatii Expres. Dinu Patriciu a mai precizat ca odata cu cresterea pretului gazelor solutia cu butelii GPL devine mai interesanta pentru populatie si "cumva mai ieftina".

Noua statie de imbuteliere GPL are o capaciate de depozitare de 1500 metri cubi . Investitia permite dublarea capacitatii proprii de productie si extinderea produselor Rompetrol in zona de vest a Romaniei. In prezent Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Gas (divizia de comert cu GPL), detine o statie similara si in Navodari.

La randul sau directorul general al Rompetrol Gas, Toma Veron, a declarat ca aceasta investitie va fi amortizata in sapte sau opt ani.

"Investitia va sustine obiectivul Rompetrol Gas de a deveni in 2008 un important jucator pe piata interna de GPL, intentie sustinuta si de finalizarea in cursul acestui an a unei noi statii de imbuteliere la Bacau, cu caracteristici similare celei de la Arad. O asemenea investitie trebuie sa aiba activitate intensa si in sapte sau opt ani ea va fi amortizata", a spus Toma Veron.

In prezent Rompetrol detine in judetul Arad un numar de patru benzinarii (trei in Arad si una in Savarsin) si un depozit de produse petroliere in comuna Vladimirescu, iar numarul total al angajatilor este de 240 de persoane.

Dinu Patriciu a mai spus ca investitia constituie o solutie proprie a Rompetrol care satisface zonele rurale. In mediul rural, 35% din gospodarii au un autovehicul si 10 % au peste 2 autovehicule.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri