"Momentan suntem interesati de piata din Bucuresti unde vom deschide cu siguranta alte restaurante Burger King pana la sfarsitul anului. Inca negociem spatiile, asa ca nu am decis daca noile unitati vor fi de sine statatoare sau in centre comerciale. Momentan cautam in jur de 40 de angajati pentru primul restaurant ce urmeaza a fi deschis in Baneasa Shopping City", au declarat reprezentantii Atlantic Restaurant System, detinatoarea francizei Burger King pentru Romania.

Compania romaneasca Atlantic Restaurant System este controlata de oamenii de afaceri Eli Davidai si M. Nasta si a incheiat un acord cu Burger King Europe pentru dezvoltarea la noi in tara a brandului american de fast food-uri. Atlantic Restaurant System va deschide primul restaurant Burger King din Romania in centrul comercial din Capitala, Baneasa Shopping City, in primavara lui 2008.

Potrivit reprezentantilor companiei, noii angajati ai Burger King Romania nu trebuie sa aiba neaparat experinta in domeniu, deoarece vor fi supusi mai multor traininguri si procese de instruire. "Toti angajatii vor trece printr-un proces de instruire deoarece mizam pe faptul ca unii dintre ei vor fi viitori manageri ai restaurantelor din tara", au mai precizat oficialii Atlantic Restaurant.

Citeste si:

Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.300 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA.

Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie. In anul fiscal 2007, compania a raportat venituri de 2,234 miliarde dolari, in crestere cu 9% comparativ cu anul anterior.

Pe piata romaneasca sunt prezente mai multe lanturi internationale de fast-food, printre care si americanii de la McDonald's, unul din principalii competitori al Burger King.