Peste 6 milioane de euro sunt investiti in realizarea Bailor Figa din apropierea Becleanului, mai mult de o treime din bani reprezentand fonduri nerambursabile accesate de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud prin Programul PHARE, potrivit NewsIn.

Primarul orasului Beclean, Nicolae Moldovan, oras care are in subordine localitatea componenta Figa, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la sediul PSD Bistrita-Nasaud, ca Baile Figa sunt amenajate in cadrul proiectului „Cresterea valorii potentialului balnear al lacurilor sarate din regiunea Nord-Vest”, realizat de Consiliul Local Dej in colaborare cu Consiliile Locale Beclean, Cojocna, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Consiliul Judetean Cluj.

Costul total eligibil al proiectului este de 4,2 milioane euro, din care 2,5 milioane de euro fonduri Phare. In amenajarea Bailor Figa se investesc circa 1,5 milioane de euro fonduri europene, bani care se vor regasi in terenuri de sport, centre de terapie, camping, bazine cu apa sarata, drumuri de acces, alei pietonale. In afara de banii europeni, la Figa s-au mai alocat resurse din partea Consiliului Judetean pentru asfaltarea unui drum de acces, dar si de la Primaria Beclean care a investit in utilitati. In total, investitia se ridica la peste 6 milioane de euro.

Vestea ca in vecinatatea Becleanului va aparea un punct turistic a facut insa ca si pretul terenurilor sa sara in aer.

Anul trecut 100 de metri patrati se vindeau cu 1.000 de lei, dar acum aceeasi suprafata costa peste 10.000 de lei.

„Primaria Beclean are acolo 18 hectare pe care le va concesiona la un moment dat. Tocmai pentru a evita specula cu terenuri, nu am dat drumul niciunei concesionari deocamdata. Asteptam sa prinda contur statiunea si apoi vom parcela lotul si vom vedea in ce forma il vom instraina”, a spus Nicolae Moldovan.

Statiunea Figa va fi inaugurata cel mai probabil anul viitor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
50 de evenimente de lansare în 5 zile| elefant.ro dă startul elefantfest
Setari Cookie-uri