E.ON Gaz Romania a inmagazinat gaze naturale de 650 mil. lei pentru sezonul rece

E.ON Gaz Romania a finalizat inmagazinarea gazelor naturale necesare pentru sezonul rece, iar valoarea gazelor naturale inmagazinate se ridica la aproape 650 milioane lei.

"In sezonul rece, din cauza temperaturilor scazute, consumul de gaze naturale creste semnificativ. Aceasta cerere de gaze naturale este mai mare decat volumele disponibile din productia curenta interna sau externa de gaze. Astfel, este necesar sa procuram in avans atat din surse interne, cat si din surse de import cantitatea necesara de gaze naturale si, de asemenea, sa o inmagazinam in depozitele subterane. Aceste cantitati vor fi extrase din depozite pentru a acoperi varful de consum in perioada de iarna", declara reprezentantii E.ON Gaz Romania, potrivit NewsIn.

Oficialii companiei au anuntat ca au apelat la linii de credit pentru a acoperi costurile de achizitie cu gazele naturale din import, ca sa asigure cantitatile de gaze naturale necesare pentru iarna, "in pofida faptului ca pretul final al gazelor naturale pentru clientii casnici ai companiei nu acopera costurile de achizitie cu gazele naturale ale E.ON Gaz Romania".

La sfarsitul lunii octombrie 2008, E.ON Gaz Romania avea inmagazinate aproximativ 750 milioane de metri cubi de gaze naturale, echivalentul a peste 7,8 milioane MWh. Valoarea gazelor naturale inmagazinate se ridica la aproape 650 milioane lei.

"Speram ca preturile finale la gazele naturale in Romania sa acopere, in viitorul apropiat, costurile de achizitie, ca sa putem sa ne recuperam pierderile si sa putem sa asiguram in mod constant cantitatile necesare pentru clientii nostri", mai sustine compania.

E.ON Gaz Romania este membra a grupului german E.ON.

E.ON Gaz Romania inregistra la sfarsitul lunii octombrie 2008 creante de circa 160 milioane lei si va angaja o companie pentru a le recupera pe cale amiabila.

"La finele lunii octombrie 2008 E.ON Gaz Romania inregistra creante in valoare totala de aproximativ 160 milioane lei, din care circa 35% revin unor clienti din sectorul producerii energiei termice si electrice", potrivit reprezentantilor companiei.

E.ON Gaz Romania activeaza in industria gazelor naturale si este specializata in servicii de furnizare a gazului natural. E.ON Gaz Romania asigura furnizarea gazelor naturale pentru peste 1,3 milioane de clienti din peste 20 de judete din partea de nord a tarii, din Transilvania, Moldova, Maramures si Banat.

Compania are aproape 500 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bucureşti Mall - Vitan anunță reduceri de până la 70% în magazine
Setari Cookie-uri