Reteaua germana de magazine alimentare Lidl intentioneaza sa deschida un supermarket in Selimbar, langa Sibiu, pe o suprafata totala de 5.335 metri patrati, din care suprafata contruita va fi de 1.449 mp.

Suprafata de vanzare a magazinului va fi de 1.066 mp, urmand ca restul spatiului sa fie rezervat pentru birourile supermarketului, potrivit NewsIn.

In documentatia depusa la CJ Sibiu se arata ca "investitorul a ales aceasta locatie din mai multe considerente, printre care lipsa unor centre comerciale adecvate in cartierul sibian Hipodrom, beneficiar al amplasamentului si situarea in viitorul cartier Zephir Residence Park, cartier care va avea peste 400 de apartamente".

Viitorul supermarket va beneficia de 100 locuri de parcare, iar programul va fi intre orele 8.00-22.00. De asemenea, se estimeaza ca prin deschiderea magazinului vor fi create aproximativ 20 de locuri de munca.

"Gama de produse propuse de catre magazinul nostru este o completare a celui existent, tintele celor doua complexe comerciale nu se intersecteaza, fiecare adresandu-se unui anumit tip de public", se mai arata in documentatie.

Investitorii nu au precizat valoarea invetitiei si nici termenul de finalizare a proiectului.

Lidl face parte din concernul german Lidl & Schwarz Co&KG ce opereaza si hipermarketurile Kaufland. Grupul Schwarz are peste 200.000 de angajati in intreaga Europa. Pe plan international, retailerul german detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria.

In Romania, Lidl&Schwarz Co&KG este prezent prin divizia Kaufland. In plus, reteaua de magazine Lidl anunta in vara lui 2007 ca planuieste in urmatorii patru ani, sa deschida in Romania, 15-20 magazine pe an, investitia medie pe magazin fiind de aproximativ zece milioane euro.

Grupul isi amanase in 2006 intrarea pe piata romaneasca datorita pretului ridicat al terenurilor de la noi din tara, dar a decis sa-si reia planurile de expansiune datorita potentialului economic foarte mare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si