Vanzarile grupului farmaceutic au inregistrat cresteri de 18%, de la 425,5 milioane in 2007, pana la 501,5 milioane anul trecut.

Profitul operational al A&D Pharma a crescut cu 80%, de la 12,3 milioane euro in 2007 pana la 22,1 milioane euro anul trecut, in ciuda celor 6,2 milioane de euro cat au reprezentat costurile operatiunii de restructurare care s-a desfasurat anul trecut.

Divizia de retail a A&D Pharma, Sensiblu, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 27%, ridicandu-se la 154,8 milioane euro pentru anul 2008, fata de 121,6 milioane euro pentru anul 2007.

Sensiblu, care opereaza o retea de 221 de farmacii pe tot teritoriul Romaniei, si-a consolidat pozitia de piata in aceasta perioada si a continuat reorganizarea retelei, deschizand 12 noi farmacii, inchizand 13 unitati si relocand cinci farmacii in Romania.

Cota medie de piata anuala a Mediplus, divizia de distributie a A&D Pharma din totalul pietei de distributie clasica a crescut si s-a consolidat de la 17,9% in 2007 la 18,8% in 2008, reflectand indeosebi cresterea vanzarilor de produse oncologice precum si deschiderea pietei spitalelor. Performanta Mediplus pe piata spitalelor a depasit semnificativ cresterea generala a pietei, crescand de la 3,9% in 2007 la 10,4% in 2008.

„Romania ramane a doua piata de consum din centrul si estul Europei si actualul nivel scazut al consumului de medicamente pe cap de locuitor face din Romania o piata cu un mare potential de crestere in industria sanatatii. De aceea, vrem sa ne intarim operatiunile la toate nivelurile pentru a captura acest potential. Mediplus, divizia de distributie a beneficiat de imbunatatiri logistice, iar in ceea ce priveste Sensiblu, divizia de retail, vom continua sa ne concentram pe cresterea profitabilitatii pe fiecare farmacie in parte.”, a declarat Robert Popescu, CEO intermediar al A&D Pharma.

A&D Pharma este listata la Bursa de Valori din Londra. Actiunile sale se tranzactioneaza sub forma de Certificate Globale de Depozit (‘GDRs’) pe piata reglementata a Bursei de Valori din Londra incepand din octombrie 2006, sub simbolul ‘ADPH’.