Circa 40% din personalul CFR Marfa va intra, incepand de miercuri, prin rotatie, in somaj tehnic pentru trei luni, cu plata a 75% din salariu, plus sporul de vechime, a declarat directorul general al companiei, Calin Gratian.

"Incepand cu 1 iulie, 40% din personalul CFR Marfa va intra in somaj tehnic. Este vorba despre o masura provizorie ce se va intinde pe durata a trei luni, prin rotatie", a spus Gratian.

Oficialul a mai spus ca pe toata perioada somajului tehnic, salariatii vor avea suspendat contractul de munca si vor primi 75% din remuneratie.

In prezent, CFR Marfa are 17.500 de angajati.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat ca aceasta masura a fost pusa in discutie de conducerea CFR Marfa la Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) care a avut loc saptamana trecuta.

Sindicalistii CFR si administratia au cazut de acord, in urma cu doua saptamani, asupra unor masuri cum ar fi eliminarea orelor de noapte si in weeked, urmand ca la finalul lunii iulie sa se calculeze cat s-a economisit prin introducerea acestor masuri, insa nu au fost de acord cu reducerea normei de lucru cu 40%.

"In discutiile pe care le-am avut cu compania nu au fost cuantificate masurile luate in urma cu trei saptamani, prin acordul semnat cu Ministerul Transporturilor", a declarat Gheorghe Popa, lider sindical al Federatiei Sindicale Miscare-Comercial.

La CFR Marfa au fost depuse pana in prezent 1.420 de cereri de pensionare, ceea ce ar duce la o economie de aproximativ 3,7% din fondul de salarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Conpet bate palma cu CFR Marfa pentru transportul titeiului