Actionarii combinatului de ingrasaminte Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) au aprobat declansarea actiunilor in raspundere impotriva fostului admininistrator Waldemar Preussner si a lui Wojciech Zaremba, reprezentantul in conducerea Oltchim din partea actionarului minoritar PCC SE inaintea acestei AGA.

De asemenea, actionarii Oltchim au respins cererea similara a PCC SE de actionare in raspundere a actualului presedinte si director general Constantin Roibu. Mai mult, AGA a ales un nou membru in consiliul de administratie, pe Tirlea Alina-Eugenia.

In luna septembrie, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim (OLT), a convocat AGA pentru a-i retrage statutul de membru in consiliul de administratie reprezentatul PCC, Wojciech Zaremba, acuzandu-l ca actioneaza impotriva intereselor combinatului.

Astfel, reprezentantii Ministerului Economiei vor sa-i traga la raspundere pe Zaremba si pe fostul administrator, Waldemar Preussner, sustinand ca acestia au intreprins actiuni si activitati impotriva intereselor Oltchim.

Dupa ce propunerea a fost aprobata in AGA, statul va incepe "actiunea in raspundere" impotriva lui Zaremba, Ministerul Economiei dorind sa aleaga un nou membru in consiliul de administratie al Oltchim, in locul acestuia.

Combinatul chimic a inregistrat pierderi de 116 milioane lei (27,43 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, de trei ori mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, de 37,24 milioane lei.

Societatea are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343,02 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, Ministerul Economiei detine 54,79% din capital, iar grupul german PCC SE controleaza 12,15%.

Oltchim are o valoare de piata de 92,6 milioane lei (21,6 milioane euro), potrivit ultimei cotatii de 0,27 lei/actiune.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si