Importatorul si distribuitorul de echipamente medicale Vavian Trading a preluat 50% din actiunile companiei Vavian Pharma, specializata in importul si distributia de produse farmaceutice.
Vavian Trading este controlata de omul de afaceri Andrei Dracea (foto), care detinea si restul de jumatate din actiunile Vavian Pharma.

Vanzatorul a fost asistat de compania specializata in fuziuni si achizitii Bodo Consulting, iar cumparatorul de catre cabinetul de avocatura Iancu Toader. In tranzactie a mai fost implicata si UniCredit Tiriac Bank.

Vavian Pharma a fost infiintata in anul 2001 ca o companie cu capital integral romanesc. Este o companie specializata in importul si distributia nationala a produselor farmaceutice fara prescriptie si in special a produselor pentru nutritie si puericultura.

In anul 2008, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de peste 36 milioane lei si un profit net de cca. 6,9 milioane lei. In anul 2009, cifra de afaceri s-a ridicat la peste 45,5 milioane lei.

Andrei Dracea este de profesie medic, absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, doctor in stiinte medicale al aceleiasi universitati si are diploma de Master in Stiinte Politice acordata de L'Institut Européen des Hautes Études Internationales (IEHEI) din Nisa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »