Principalele provocari ale grupului austriac OMV in urmatorii ani sunt concurenta companiilor asiatice in privinta accesului la resursele de petrol si gaze, cresterea cererii de energie in statele emergente si numarul mare de proiecte de energie regenerabila.
"Accesul la resurse este limitat, iar noi trebuie in fiecare an sa gasim noi rezerve de petrol si gaze sau sa redezvoltam zacamintele actuale pentru a ne mentine nivelul productiei. Indienii, chinezii si alte companii asiatice sunt foarte agresivi in acest domeniu, companiile nationale se extind. Ce le mai ramane companiilor internationale?", a declarat, la Londra, presedintele grupului austriac OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, la conferinta anuala a grupului, scrie Mediafax.

El a afirmat ca state precum Croatia, Ungaria sau Cehia pot fi considerate ca piete mature, in care cererea de energie nu va creste semnificativ, insa Brazilia, India sau Turcia vor avea nevoie de mai multa energie in viitor.

"Cererea de energie se schimba din perspectiva regiunilor, si cred ca tari ca Romania vor creste in anii urmatori, in timp ce Brazilia, China, India, si mai aproape de noi, Turcia, sunt tari care vor inregistra cerere de energie in urcare", a adaugat Ruttenstorfer.

De asemenea, o alta provocare este numarul mare de proiecte de energie regenerabila, care vor contribui la reducerea emisiilor de CO2.

"Europa va beneficia de multe proiecte de energie regenerabila. De acum incolo vor fi de trei ori mai multe decat in prezent. Piata de energie se va schimba substantial", a spus Ruttenstorfer.

OMV, care are ca principal obiect de activitate explorarea si productia de petrol si gaze, este implicat si in proiecte de termocentrale si de parcuri eoliene.

OMV controleaza 51% din capitalul OMV Petrom (SNP), compania pe care a preluat-o de la statul roman in 2004.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri