Producatorul de spume poliuretanice Den Braven Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 39,5 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 28% fata de 2009.

Exporturile companiei s-au majorat cu 62,7% fata de 2009, pana la valoarea de 19,6 milioane de euro, dintre care 17,2 milioane de euro au fost generate de comercializarea de spume poliuretanice.

“Aceasta crestere spectaculoasa pentru o perioada economica dificila cum este cea prin care trecem se explica, in primul rand, prin faptul ca am investit in productie in 2007, deci inainte de criza, statutul de producator permitandu-ne sa oferim preturi avantajoase si sa exportam in 32 de tari, in numai trei ani de la inceperea productiei din Romania. Daca statul roman ar fi incurajat investitiile in productie in ultimii ani, am fi putut vorbi astazi de mai multe companii romanesti cu rezultate in crestere, chiar si pe timp de criza”, spune Adrian State, directorul general al Den Braven Romania.

Cele mai importante vanzari au fost realizate pe pietele din Polonia, Austria, Italia, Cehia si Slovacia. Compania exporta in prezent in 32 de tari, dupa ce a intrat, in 2010, si pe pietele din Vietnam, Argentina si Lituania.

State adauga ca un alt factor important care a stimulat rezultatele obtinute in 2010 a fost consolidarea departamentului de vanzari al companiei cu inca zece agenti si majorarea cu 10% a veniturilor fiecarui angajat din acest departament.

“Pentru acest an ne-am stabilit o crestere de 10% a cifrei de afaceri, pe fondul strategiei de vanzari din 2011 care vizeaza o majorare a cotelor de piata in Romania, precum si a cererii in crestere pentru exporturi, consemnata deja in luna ianuarie”, mai spune State.

Olandezii au investit de la intrarea pe piata locala, in 1997, circa 20 de milioane de euro, 50% din bani fiind alocati pentru constructia unei fabrici de spume poliuretanice la Buftea.

Grupul Den Braven, infiintat in anul 1974, in Olanda, detine zece unitati de productie la nivel mondial si deruleaza activitati in 24 de tari, fiind specializat in productia si distributia izolantilor profesionali pentru constructii, industria geamului termoizolant si auto, precum si pentru utilizatori casnici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Pintea, criticata la nivel european dupa suspendarea citostaticelor