Isarescu: Batalia finala pentru prosperitate se da la nivelul firmelor

Un cadru economic stabil si intarirea institutiilor statului sunt conditii esentiale pentru ca Romania sa prospere , insa "batalia finala" se da la nivel microeconomic, la nivelul firmelor, a caror performanta trebuie sa creasca, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Trebuie sa pastram un cadru economic bun, stabil, sa intarim institutiile statului. Acestea sunt conditii esentiale pentrru a ajunge la prosperitate, dar nu suficiente. Batalia se duce la nivelul intreprinderilor. Acolo trebuie sa apara cuvantul performanta", a declarat guvernatorul
BNR, citat de Mediafax.

El a aratat ca performanta poate fi stimulata de cadrul economic, dar in final productivitatea este cea care face diferenta.

"Oricum am invarti lucrurile, tot acolo ajungem", a aratat Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai spus ca deficitele fiscale vor persista si in anii viitori, aratand ca este necesar ca ele sa fie pastrate la un nivel rezonabil.

"In aceasta batalie, pentru a asigura competitivitatea, este nevoie de capital, de investitii straine. Oricum ai calcula, si nu trebuie sa fi sofisticat in calcul, Romania nu are economisiri interne, nici ca volum, nici ca structura, suficiente pentru a asigura un ritm de dezvoltare rezonabil si sustenabil. Deficitele vor persista in Romania si in perioada urmatoare, problema este sa le pastram pe unde sunt acum", a aratat Isarescu.

Potrivit strategiei fiscal-bugetare aprobata recent de Guvern, deficitul bugetar in metodologia europeana este prevazut sa scada la 4,4% din PIB in acest an, la 3% din PIB in 2012, la 2,5% din PIB in 2013, respectiv la 2,2% din PIB in 2014.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri