Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, spune ca oficialii chinezi sunt interesati de realizarea unui parc industrial in zona Agigea, investitie estimata la 10 miliarde de dolari, si ca deja au facut o vizita de documentare in urma cu cateva luni, scrie Mediafax.

"Exista un nou proiect pentru un mare parc industrial in zona portuara Agigea, Cumpana, Canalul Dunare - Marea Neagra. E vorba de un mare parc industrial in care se doreste sa se faca cel putin 2.000 de companii mixte romano-chineze care sa proceseze atat produsele agricole si sa le importe in China, respectiv produse electronice, laptopuri, telefoane si orice mai este nevoie. Asta inseamna ca vor fi locuri de munca importante daca reusim sa facem acest proiect. Ei au fost deja intr-o vizita acum cateva luni, au vizitat si au si zburat deasupra intregii zone. De aceea era foarte bine informat premierul chinez pentru ca stia si avea si imagini cu zona respectiva. Am adunat si primarii de acolo din toata zona sa ne spuna disponibilitatea de a participa la acest proiect si toata lumea vrea sa intre in acest proiect”, a declarat Nicusor Constantinescu, miercuri, la finalul sedintei Consiliului Judetean Constanta.

El a precizat ca judetele Constanta si Tulcea au nevoie de realizarea unor parcuri industriale si ca sunt benefice divesele parteneriate cu China, aceasta tara fiind cea mai mare putere economica.

"Eu cred ca si judetul Contanta si judetul Tulcea au nevoie de parcuri industriale care sa creeze produse finite si care sa genereze mii de locuri de munca. Am auzit niste carcotasi pe la diferite studiouri cum ca este o greseala ca Romania ar merge partenera cu China pentru ca nu stiu ce face si nu stiu ce drege. China, la ora asta, este cel mai mare investitor din Germania si din SUA, este cea mai parte putere economica mondiala la aceasta ora si este pacat sa nu facem parteneriate”, a sustinut presedintele Consiliului Judetean Constanta, adaugand ca valoarea acestui parc industrial este estimata de catre partea chineza la 10 miliarde de dolari.

Dupa sedinta Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu a plecat la Bucuresti, unde participa, in Parlament, la discursul premierului chinez, Li Keqiang.

Citeste si:
O platforma de investii preia un terminal din Portul Constanta
O platforma de investii,...

Presedintii consiliilor judetene si primarii municipiilor resedinta de judet au fost invitati de Camera Deputatilor sa asiste, miercuri dupa-amiaza, la discursul pe care premierul chinez, Li Keqiang, il sustine in fata plenului reunit.

Premierul chinez, Li Keqiang, isi incheie miercuri o vizita de trei zile la Bucuresti, prima a unui prim-ministru al Chinei dupa 19 ani. In cadrul vizitei, marti a avut loc la Palatul Parlamentului a treia editie a Forumului economic si comercial China-Europa Centrala si de Est, dupa ce prima editie a avut loc la Budapesta, in 2011, iar cea de-a doua la Varsovia, in 2012, unde a participat si premierul roman de atunci, Mihai-Razvan Ungureanu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Prefera Foods investeste 4 milioane de euro in produsele "de Azi"