Autoritatea de Concurenta a constatat ca firmele Tinmar IND Bucuresti, Planoil SRL Bucuresti si Planoil Industries Bucuresti au participat la o intelegere anticoncurentiala, constand in fixarea preturilor, discounturilor si adaosurilor comerciale, impartirea clientilor si a surselor de aprovizionare in activitatea de distributie angro de benzina si motorina pe piata romaneasca.

„Toate companiile sanctionate au recunoscut participarea la intelegerea anticoncurentiala si au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%”, a anuntat luni Consiliul Concurentei.

Cea mai mare amenda a fost aplicata Tinmar IND (15, 2 milioane de lei). Planoil SRl a fost amenjdata cu 1,3 milioane de lei, iar Planoil Industries cu 0,3 milioane de lei. Tinmar este controlata de Augustin Oancea, iar grupul de firme Planoil este detinut de Ovidiu Ciocodeica.

Citeste si:

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se stabilesc preturile de vanzare sau cumparare sau cele prin care se impart pietele sau sursele de aprovizionare.

Aceste amenzi vin sa completeze actiunile derulate de Consiliul Concurentei pe piata distributiei de carburanti. In urma cu cinci ani, Concurenta a amendat principalii distribuitori de carburanti cu aproape 900 milioane de lei pentru ca s-au inteles sa scoata de pe piata un sortiment de carburant.

Aceasta este, de altfel, cea mai mare amenda data de Consiliul Concurentei pana in prezent. Companiile amendate in 2011 sunt OMV petrom, OMV Petrom marketing, Lukoil, Rompetrol Downstream, Mol Romania si ENI (companie preluata intre timp de MOL).

Sursa foto: mediafaxfoto.ro