Romania si Ungaria ar putea infiinta un fond comun destinat sprijinirii IMM-urilor, pentru care partea maghiara esta gata sa aloce aproximativ 3,8 milioane de euro, a declarat ministrul ungar al economiei si transporturilor, Janos Koka.

"Am facut o propunere ministrului seres sa infiintam un fond comun pentru intreprinderile mici si mijlocii. Din partea ungara suntem gata sa alocam fonduri de un miliard de forinti (circa 3,802 milioane euro, n.red.)", a spus oficialul ungar, citat de NewsIn.

La randul sau, ministrul economiei, Codrut seres, a declarat ca valoarea totala a acestui fond ar trebui sa se cifreze pana la 100 de milioane de euro. El a adaugat ca in sedinta comuna a guvernelor roman si maghiar de la Budapesta, din data de 16 noiembrie, ar urma sa se stabileasca exact dimensiunile acestui fond, dar si modul concret de sprijn al IMM-urilor.

Ministrii economiei din Romania si Ungaria au semnat, joi, la Bucuresti, un acord de cooperare economica, domeniile vizate in principal pentru o viitoare colaborare fiind cel energetic si cel al transporturilor.

In domeniul energetic se urmareste interconectarea liniilor de transport electricitate si a conductelor de transport gaze naturale. Interconectarea Romaniei cu Ungaria in domeniul transportului de gaze ar urma sa se faca prin gazoductul Arad-Szeged. Ministrul maghiar al economiei si transporturilor a aratat ca a convenit cu ministrul seres ca realizarea conductei Arad-Szeged sa faca obiectului unei viitoare intelegeri interguvernamentale. in domeniul transporturilor, cele doua state ar urma sa colaboreze pentru constructia de autostrazi care sa lege Estul si Vestul Europei.

Dupa semnarea acordului de colaborare dintre cele doua state, cei doi ministri spera ca in urmatorii doi ani schimburile comerciale bilaterale sa se dubleze de la peste 2 doua miliarde de euro cat sunt in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »