Transilvania Broker, al treilea cel mai mare broker de asigurari din Romania, ar putea sa demareze o oferta publica initiala (IPO) in vederea listarii pe Bursa de Valori Bucuresti in perioada august-septembrie.

Potrivit reprezentantilor Goldring, casa de brokeraj care va intermedia IPO-ul, compania va face in urmatoarele doua saptamani toate demersurile necesare listarii

“Transilvania Broker este o companie pe care in perioada aceasta o pregatim pentru listarea in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. Saptamana viitoare vom depune actele necesare pentru obtinerea acordului de principiu de la BVB in vederea listarii, dupa care vom depune prospectul IPO-ului la Autoritatea de Supraveghere Financiara”, a declarat Virgil Zahan, director general Goldring.

Transilvania Broker este o societate de intermediere in asigurari care si-a inceput activitatea in noiembrie 2006. Sediul societății este în municipiul Bistrița, iar activitatea se desfășoara în toate județele țării prin intermediul unei rețele de colaboratori. Printre serviciile oferite se afla consultanta in asigurari, analiza de risc si asistenta in solutionarea daunelor si in obtinerea despagubirilor.

“Probabil in august-septembrie vom avea si IPO-ul propriu-zis, in functie de cat de repede sunt finalizate procedurile necesare. Bursa se afla intr-un moment foarte bun si cred ca este o oportunitate de catre trebuie sa profitam cu totii”, considera Virgil Zahan.

Medlife, Digi Communications (proprietarul RCS&RDS) si AAGES Targu Mures sunt cele trei companii private care s-au listat cu succes pe BVB in ultimele sase luni, timp in care principalii indici ai pietei romanesti au crescut cu peste 20%.

Transilvania Broker a avut in 2015 un volum de prime intermediate de 287 mil. lei, in crestere cu 60% fata de anul anterior, si un profit net de 3,77 mil. lei, mai mult decat dublu fata de cel inregistrat in 2014. In 2016, compania a ajuns la o cota de piata de 6%. Valoarea pietei de asigurari in 2015 a fost de 8,75 mld. lei.

Transilvania Broker a ajuns in 2016 la o cota de piata de 5,8%, dupa ce a intermediat prime in valoare de 360 mil. lei. Compania se afla astfel pe locul al treilea in topul celor mai mari brokeri de asigurari din Romania, dupa Safety Broker (cota de piata 7,7%) si Marsh – Broker de Asigurare-Reasigurare (6,2%).

Principaii actionari ai Transilvania Broker sunt Gabriel Login, cu o detinere de 60%, si Dan Niculae, care controleaza 40% din companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri