Transilvania Broker, al treilea cel mai mare broker de asigurari din Romania, ar putea sa demareze o oferta publica initiala (IPO) in vederea listarii pe Bursa de Valori Bucuresti in perioada august-septembrie.

Potrivit reprezentantilor Goldring, casa de brokeraj care va intermedia IPO-ul, compania va face in urmatoarele doua saptamani toate demersurile necesare listarii

“Transilvania Broker este o companie pe care in perioada aceasta o pregatim pentru listarea in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. Saptamana viitoare vom depune actele necesare pentru obtinerea acordului de principiu de la BVB in vederea listarii, dupa care vom depune prospectul IPO-ului la Autoritatea de Supraveghere Financiara”, a declarat Virgil Zahan, director general Goldring.

Transilvania Broker este o societate de intermediere in asigurari care si-a inceput activitatea in noiembrie 2006. Sediul societății este în municipiul Bistrița, iar activitatea se desfășoara în toate județele țării prin intermediul unei rețele de colaboratori. Printre serviciile oferite se afla consultanta in asigurari, analiza de risc si asistenta in solutionarea daunelor si in obtinerea despagubirilor.

Retail jobs

“Probabil in august-septembrie vom avea si IPO-ul propriu-zis, in functie de cat de repede sunt finalizate procedurile necesare. Bursa se afla intr-un moment foarte bun si cred ca este o oportunitate de catre trebuie sa profitam cu totii”, considera Virgil Zahan.

Medlife, Digi Communications (proprietarul RCS&RDS) si AAGES Targu Mures sunt cele trei companii private care s-au listat cu succes pe BVB in ultimele sase luni, timp in care principalii indici ai pietei romanesti au crescut cu peste 20%.

Transilvania Broker a avut in 2015 un volum de prime intermediate de 287 mil. lei, in crestere cu 60% fata de anul anterior, si un profit net de 3,77 mil. lei, mai mult decat dublu fata de cel inregistrat in 2014. In 2016, compania a ajuns la o cota de piata de 6%. Valoarea pietei de asigurari in 2015 a fost de 8,75 mld. lei.

Citeste si:
Groupama lansează un nou serviciu de telemedicină gratuit, inclus...
Groupama lansează un nou...

Transilvania Broker a ajuns in 2016 la o cota de piata de 5,8%, dupa ce a intermediat prime in valoare de 360 mil. lei. Compania se afla astfel pe locul al treilea in topul celor mai mari brokeri de asigurari din Romania, dupa Safety Broker (cota de piata 7,7%) si Marsh – Broker de Asigurare-Reasigurare (6,2%).

Principaii actionari ai Transilvania Broker sunt Gabriel Login, cu o detinere de 60%, si Dan Niculae, care controleaza 40% din companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri