Un studiu realizat de catre KPMG, in care au fost intervievate 168 de institutii financiare din 36 de tari, arata ca 57% dintre acestea percep solutiile fintech ca fiind factorul principal de schimbare in sectoarele in care activeaza. Bancile, asiguratorii si societatile de administrare a investitiilor considera ca tehnologii de tip inteligenta artificiala, blockchain, Internet of Things vor redefini esential serviciile financiare.

In ceea ce priveste parteneriatele cu startup-urile fintech, majoritatea respondentilor le considera necesare, 61% dintre acestia indicand ca au incheiat deja astfel de parteneriate si 81% exprimandu-si intentia de a incheia in viitorul apropiat. Jumatate dintre respondenti si-au exprimat insa si intentia de a dezvolta intern solutii de tip fintech, ceea ce demonstreaza ca inovatia in domeniu nu este rezervata startup-urilor.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont