Guvernul a aprobat fuziunea societatilor care administreaza aeroportul Henri Coanda, respectiv Aurel Vlaicu din Bucuresti si infiintarea, in urma fuziunii, a Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti SA
"Actul normativ prevede fuzionarea prin contopire a celor doua societati comerciale, formand Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti - S.A., actionarii si proportia detinuta de acestia in cadrul noii societati ramanand aceeasi - Ministerul Transporturilor - 80% iar Fondul Proprietatea - 20% din actiuni", se arata intr-un comunicat al Guvernului citat de NewsIn. Potrivit hotararii adoptate de Guvern, in cadrul noii companii, Aeroportul International Henri Coanda -Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu vor functiona ca puncte de lucru.

Capitalul social al Companiei Nationale "Aeroporturi Bucuresti" S.A. se constituie prin preluarea capitalului social al celor doua societati, conform raportarilor contabile intocmite la data de 31 decembrie 2006. Potrivit actului normativ, fuziunea se face la valoarea nominala a actiunilor detinute de cele doua societati. Ulterior definitivarii procedurilor legale privind definitivarea fuziunii, compania isi va putea majora capitalul social, inclusiv prin actualizare sau aport in natura, in conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, actul normativ prevede trecerea unor terenuri aflate in domeniul privat al statului si date in folosinta gratuita a Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda - Bucurest" prin hotararea Guvernului 1267/2000, in folosinta gratuita a companiei nou infiintate.

Personalul salariat al celor doua companii se considera preluat la Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" - S.A. de la data intrarii in vigoare a hotararii, conform legii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri