Procurorii au decis sa-l retina pe Sorin Ovidiu Vantu, dupa ce au primit, saptamana trecuta, informarile de la autoritatile judiciare din Cipru si Indonezia privind tranzactiile prin care ii erau virati bani lui Nicolae Popa de la omul de afaceri, prin intermediul lui Alex Stoian si Octavian Turcan, potrivit Mediafax.
Autoritatile judiciare romane au solicitat, prin comisii rogatorii, in Cipru si Indonezia, audierea mai multor persoane si obtinerea unor informatii, printre care si tranzactii bancare care sa confirme transferarea de bani de la Sorin Ovidiu Vantu catre Nicolae Popa, condamnat definitiv pentru prabusirea FNI, la 15 ani de detentie, fiind pagubite peste 300.000 de persoane cu 6,4 milioane de lei si 28 de milioane de euro.

Soferul lui Vantu, retinut de procurori


Alex Stoian, soferul lui Sorin Ovidiu Vantu, a fost retinut joi de procurorii Parchetului General, pentru o perioada de 24 de ore, in cadrul anchetei privind fuga din tara a fostului director al Gelsor Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI, potrivit Hotnews, care citeaza Agerpres.

Vantu, o piesa in puzzle-ul electoral


Despre acest caz s-a discutat si in timpul campaniei prezidentiale din iarna, scrie Antena3.ro.

In timpul confruntarii dintre cei doi candidati ramasi in cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, Traian Basescu nu a ratat ocazia sa vorbeasca despre acest caz, dovedind ca este la curent cu evolutia anchetei.

"Ieri a fost arestat Popa Nicolae, cel care a devalizat, in numele lui Vantu, Gelsor si FNI, alaturi de Ioana Vlas. Cel care ii cara banii cu sacosa. Domnul Vantu are o mare problema: unul din martori a fost arestat la Jakarta. Imi este cunoscuta panica in care un om care se teme si care, probabil, l-a sprijinit sa dispara din tara intra cand martorul principal apare si autoritatile romanesti il prind", afirma atunci Traian Basescu.

Procurorii urmeaza sa-i audieze pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa. Cititi mai multe aici.

Indonezia il trimite acasa pe Nicolae Popa

Presedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a aprobat cererea autoritatilor romane de extradare a lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice si retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009, procedura de repatriere insa va mai dura, afirma surse ministeriale, scrie 9AM.

Anterior, atasatul de presa al ambasadei indoneziene la Bucuresti, Widya Airlangga, declarase pentru Mediafax ca actele i-au fost transmise presedintelui de catre Ministerul indonezian al Justitiei.

"La acest moment procesul, procedura de extradare a cetateanului Nicolae Popa nu este incheiata. Ea continua. Pentru ca nu exista un tratat bilateral de extradare intre Romania si Indonezia, trebuie aplicata in acest caz legea nationala din Indonezia", a declarat Widya Airlangga, atasat de presa in cadrul ambasadei Indoneziei la Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri