Ordinul comun elaborat de ministerul Educației și ministerul Sănătății a fost din nou modificat, după ce mai multe localități se află în scenariul roșu, printre care și București și Timișoara, intrată ieri în carantină, după ce rata de incidență a crescut tot mai mult în ultimele zile și a ajuns la 5,48.

Potrivit ordinului comun elaborat de cele două ministere, elevii din anii terminali (clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a) din învățământul profesional și postliceal vor merge la școala cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale, mai precis, se va merge la școală în regim hibrid.

„Elevii din anii terminali vor merge la școală exact ca și până acum, în scenariile verde și galben, mai mult decât atât, chiar în scenariul roșu vor merge la fel ca în ultimele patru săptămâni care s-au scurs de la începerea semestrului 2. Mai exact, prezența elevilor în clasele terminale a fost situată între 12 și 14 elevi pe clasă. Deci, carevasăzică acei elevi care au putut și dorit să meargă la școală, au mers la școală.

La fel s-a întâmplat se va întâmpla și luni precum s-a întâmplat și vineri cu elevii care au putut și au dorit să meargă la școală. Nu au depășit jumătate din efective, asta este o considerație legată de realitățile ultimelor patru săptămâni în care școala s-a desfășurat cu prezență fizică”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Sursa foto: Shutterstock

Pot participa elevii la orele remediale?

Mai mult, elevii, indiferent de clasă, pot merge la școală și pentru a lua parte la acele ore remediale (ore de recuperare a materiei), însă nu și dacă incidența de cazuri la mia de locuitori depășește cifra 6, potrivit ordinului.

Este obligatoriu să avem prezență fizică pentru ceea ce s-a pierdut prin predarea online.

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a mai transmis pentru sursa citată că va obține o derogare de la ministerul Sănătății pentru ca elevii să poată susține examenele naționale indiferent de contextul epidemiologic.

„Cu toată responsabilitatea, nu va exista niciun elev în această țară care să nu poată susține examene naționale indiferent de situația epidemiologică. Aceste examene naționale sunt de maximă importanță, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Va exista înțelegere și asigur orice elev că examenele naționale se vor da la datele planificate cu prezență fizică”, a concluzionat ministrul Educației.

Sursa foto: Facebook/ Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri