Elevii nu vor mai avea voie la școală cu alte măști în afara de cele chirurgicale, odată ce vor reveni înapoi în bănci. Decizia a fost anunțată de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în contextul în care cifrele privind incidenţa infecţiei şi severitatea infecţiei cu COVID-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional.

Practic, se elimină din uz, în cadrul unităților de învățământ, măștile textile, pentru elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum şi la nivelul universităţilor.

„Este o cerință care are la bază o serie de argumente tehnice care au fost prezentate de ministerul Sănătății. Am înțeles că masca sanitară asigură o protecție mai ridică decât celelalte măști din material textil care sunt mai frumoase, dar care te protejează mai puțin.

Având interesul de a fi protejați copiii în școli, bineînțeles că am acceptat cu toții acest lucru”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi24.

ministrul EducatieiFoto: Agerpres

Excepțiile de la portul măștii, la școală

Ministrul a mai precizat că există două excepții de la portul măștii pentru elevi:

  • în spațiile închise, în clasele din învățământul special, unde purtarea măștii nu este obligatorie, e recomandată și unde nu afectează actul educațional
  • la orele de educație fizică, cu o condiție clară: rata de incidență din localiate să fie sub 2 la mie. Peste 2 la mie, orele de sport se vor face doar în spațiile exterioare.

Elevii se vor întoarce oficial în bănci pe data de 13 septembrie, atunci când cursurile de la toate ciclurile de învățământ vor începe față în față. Cîmpeanu a spus că ministerul pregăteşte formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Formularele vor fi distribuite după începerea şcolii, iar părinții vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri