Bank Austria Creditanstalt a desemnat viitorii membri ai conducerii executive a bancii ce va rezulta o data cu fuziunea subsidiarelor din Romania - HVB Bank si Banca Tiriac, proces ce urmeaza sa se finalizeze in prima jumatate a acestui an. Noua echipa va avea cinci membri, ce urmeaza sa primeasca aprobarea autoritatilor romane:

Dan Pascariu (55), in prezent Presedinte al HVB Bank, a fost desemnat Presedinte al noii banci. In aceasta calitate, el va fi responsabil de coordonarea diviziilor de Risk Management si Trezorerie. Manuela Plapcianu (43) este numita Managing Board Member responsabil de Retail Banking, iar Wolfgang Schoiswohl (43) va coordona operatiunile de Corporate Banking. Florian Kubinschi (45) va fi Chief Financial Officer (CFO) al noii banci si Andreas Gschwenter (36) va deveni Chief Operating Officer (COO) al Bancii HVB Tiriac. Catalin Parvu, responsabil de coordonarea activitatilor de Retail Banking si a celor dedicate IMM-urilor in Banca Tiriac, va prelua noi atributii in cadrul noii banci.

Selcuk Saldirak, in prezent Presedinte al Bancii Tiriac, si Haluk Kurcer, actual COO al Bancii Tiriac, vor parasi banca la finalul procesului de fuziune.

Noua echipa de management isi va incepe activitatea o data cu finalizarea procesului de integrare a HVB Bank si Banca Tiriac. In cursul acestui an este planificata si fuziunea dintre Banca HVB Tiriac si UniCredit Romania.

Fuziunea dintre HVB Bank si Banca Tiriac va plasa noua entitate pe locul patru in topul bancilor din Romania, cu active totale de aproximativ 2,5 miliarde EUR, aproape 8% cota de piata, 82 de unitati si peste 760.000 de clienti. Banca HVB Tiriac va fi subsidiara a BA-CA, membru al UniCredit Group. BA-CA este cea mai mare banca austriaca si coordoneaza o retea extinsa in Europa Centrala si de Est.