Cotatiile monedei nationale s-au intors aproape de 4,09 lei/euro, nivel similar cu cel de la inchiderea de marti, dupa ce in prima parte a zilei paritatea a coborat sub 4,08 lei/euro.
Astfel, in jurul orei 16:30, bancile schimbau euro pentru 4,0870 - 4,0900 lei, nivel similar cu cel de marti, informeaza Mediafax.

Primele operatiuni de miercuri au fost realizate la 4,0850 lei/euro, iar dupa deschidere unele ordine reduse de vanzare de euro au dus paritatea la un nivel minim de 4,0775 lei/euro.

Cotatiile au revenit insa pe crestere si pana la mijlocul sedintei cursul a urcat pana la 4,0850 - 4,0870 lei. In a doua parte a zilei, cotatiile au ajuns la 4,09 lei/euro.

"Jucatorii sunt prudenti cam peste tot, deoarece intr-o perioada volatila la nivel global cum este aceasta nu prea se iau pozitii pe active riscante si daca se iau sunt utilizate sume reduse de bani. Din acest motiv, vedem si volumele mici din piata locala si variatiile usoare ale cursului", a afirmat un dealer.

Monedele statelor din regiune afisau evolutii mixte, dar cu oscilatii reduse.

Cursul de referinta anuntat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut cu 0,43 bani, la 4,0842 lei/euro. Totodata, leul s-a apreciat miercuri si in raport cu dolarul, astfel ca BNR a afisat un curs de 2,8356 lei/dolar, cu 1,48 bani sub paritatea publicata marti.

Dobanzile practicate miercuri de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi sunt de 2,73% - 3,23%, usor sub randamentele afisate marti, de 2,92% - 3,42%. De asemenea, au scazut dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana, la 3,07% - 3,57%, de la 3,13% - 3,63%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri