BCR va derula operatiunile financiare ale Fondului Proprietatea

Banca Comerciala Romana a fost desemnata pentru a derula operatiunile financiare ale Fondului Proprietatea (FP), informeaza Rompres.

La recomandarea CNVM, care doreste ca banca FP sa fie si depozitar la Bursa in perspectiva listarii actiunilor, Fondul Proprietatea a renuntat la contractul semnat cu CEC. In conditiile in care CEC nu are calitatea de depozitar, Fondul Proprietatea a organizat o noua selectie la care au participat Banca Comerciala Romana, HVB Bank Romania, Bancpost, BRD Groupe Societe Generale, Banca Romaneasca.

Termenul de depunere a ofertelor pentru selectarea consultantului strategic international a fost prelungit pana pe data de 17 aprilie 2006, ca urmare a faptului ca unele dintre companiile implicate in licitatie au cerut informatii suplimentare pentru a-si finaliza ofertele.

Cele 5 societati care au participat la licitatie sunt: Savills London, Frank Russell Company, Reyl & Cie (Franta) S.A.S, Forex Invest Online LLC, Citigroup, Nabarro Wells & Co Limited.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, capitalul sau social fiind in prezent de 3,9 miliarde euro. Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri