"Patronatul Roman al Brokerilor nu sustine extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurarilor RCA pentru transportatori, pentru ca acestia reprezinta doar un segment de clienti RCA. Sunt foarte multe alte segmente de clienti, foarte afectate de aceasta plafonare, precum pensionari, studenti, firme mici si mijlocii, consumatori casnici... si multi dintre ei au un istoric foarte bun de dauna. Cu toate acestea, acum nu mai pot accesa niste tarife mai mici, printr-o interventie foarte brutala a Guvernului, pe ceva ce nu stapanesc tehnic, doar pentru a face pe plac unei singure categorii de consumatori", apreciaza Stefan Prigoreanu (foto), vicepresedinte al Patronatului Roman al Brokerilor (PRBAR).

El a aratat ca modificarea claselor de incadrare la sistemul Bonus Malus, ca urmare a plafonarii RCA, a afectat in principal celelalte categorii de clienti. "Inteleg ca acea categorie (a transportatorilor - n.r.) este afectata si vocala, dar corect era sa le ofere niste tarife doar pentru ei. Ceea ce s-a intamplat a avut loc in dauna altor categorii de asigurati. S-au modificat clasele de incadrare si cineva cu un istoric foarte bun nu mai poate accesa o prima mult mai mica", a mai spus Stefan Prigoreanu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Media XPRIMM